lørdag 6. mars 2010

Mat og meg ;)

Ingenting skaper vel mere frustrasjon og glede enn nettopp mat. Vi spiser når vi har oppnådd noe, når vi skal straffe oss ( overspising),når vi skal trøste oss,   når vi er sultne ( dahaaa..), når vi gjør noe ( ser på tv ), når vi ikke gjør noe ( når vi kjeder oss) ,  når vi skal være sosiale , ja stort sett alt vi gjør har en sammenheng med mat.Personlig har jeg alltid hatt et  elsk/ hat forhold til mat og noe av grunnen til det er nettopp alt fokuset på mat i enhver setting.

De som kjenner meg nå vet at jeg har en sunn kostholdsfilosofi som går på å spise karbohydrater nok til å fungere under hardt arbeid samtidig som man skal spise lite nok til at man ikke får overskudd av energi som man ikke klarer å forbrenne. En melllomting av isodietisk og lavkarbo kan man vel si. Jeg mener også hardnakket at MAT ER MEDISIN!
Roten til det meste av helseproblemer ligger jo i nettopp i feilernæring og innaktivitet. Dette skal jeg ikke ta opp nå, da blir jeg aldri ferdig, men det sier vel litt om hva jeg mener om kosthold... MEN, jeg innrømmer at ja, jeg blir fysen, ja jeg kan spise godis på lørdager og ja jeg elsker sjokoladekaker.MEN det betyr ikke at jeg lar lysten ta over for fornuften hver gang jeg ser det i butikken eller er i en bursdag. På langt nær.


no junk food

Det viktigste er å spise til faste tider, store nok hovedmåltid og at jeg får i meg det jeg trenger hver 2. -4. time. Melke og hveteprodukter styrer jeg unna, mer om dette en annen dag... 


Men, kort fortalt på en grei uke spiser jeg vel slik
Frokost : 40g Havregryn med aprikos , vann og kanel - ELLER 1 1/2 dl cottage chees, 1/2 banan, 1/2dl havregryn, 1ss Heistad sysltetøy, moses sammen (mmmmmmmm) og en isolatshake med vann.

For de som eeelsker brød og bare "må ha det" så finnes det brød du kan bake selv som her totalt uten mel(noe fra bakepulver, men det er minimalt ). Ønsker du oppskrift så bare å si i fra. Mellommåltidene mine tar jeg alltid etter en time jeg har undervist. Det første "måltidet" består kun av en blanding med nøtter og det tar jeg ca 20/ 25gram av.

Lunsjen avhenger litt av hva jeg har gjort på søndagene. Er jeg borte på søndagene får jeg ikke ordnet lunsj for flere dager, men får jeg gjort det består den somregel av Quinoa, kalkun/kylling, Sopp, brokkoli og div salat.Litt 3% feta er alltid godt. Ellers blir det en god del avokado med fisk og egg til lunsj. Trenger jeg litt ekstra karb blir det fra ryvita. Aldri brød til lunsj, det er drepen på arbeidslyst utover dagen og ikke minst, hvem vil undervise med "gjærmage".. aldri hyggelig å være oppblåst.
Lunsj for fire dager. Legges i kjøl eller frys.

JEg spiser frukt kun som godis når jeg er virkelig fysen, men det hender jo at jeg har glemt maten min hjemme og "går løs på" frukten til Stjerna i kjøleskapet på jobben. Heller det enn å ikke spise noe. For mye fruktose ønsker jeg ikke i kosten min selv om frukt er det desidert beste jeg får.

Som mellommåltid etter lunsj pleier det å bli veldig enkelt. To riskaker med kalkunpålegg eller agurkstrimler med skinke og alltid masse vann. Vann er noe av det som holder fordøyelsen min i gang. Drikker jeg for lite vann mellom måltidene merker jeg det fort..

 
Ellers går det i 2-3 liter vann. Her er  vannglasset til Stella i dag , med litt melon og bringebær. Da drikker hun  mye mer og det er bra : )

Middag.. ja, det er vel en av oppskriftene jeg bruker på Mommy & Me. Alt fra hvitløksmarinert kylling til, laksesalater med asparges og feta. Her i huset er vi mest opptatt av riktige proteiner og at det kommer fra "rene" kilder. Stjerna får selvfølgelig pølser og pannekaker, men ikke hver uke. Pannekakene lages fra scrath med spelt ( gode! ), men blir det en krisepose så er det alltid gulerot oppi. Det gir en fyldigere pannekake ( amerikansk) og barn blir mye mettere og spiser ikke like mange. Det er bra for 8 pannekaker med syltetøy og sukker har aldri vært særlig sunt.
Min favorittmiddag ?? Linsesuppa mi så klart! Åh.. love it!! Den er full av geniale proteiner og masse-masse smak. Den er super rask å lage og kan fint deles i bokser og spises som lunsj i flere dager etterpå.

Så er det mellommåltid og Kvelds igjen. Jeg tar som regel en shake da jeg stort sett etter middag har fire- seks timer med trening. Her er det så forkjellig fr dag til dag, men det blir en shake eller et par riskaker. Har ejg mange harde økter så kan det blir en Allevo shake eller en Nutrilettbar.
Kvelds er også litt forskjellig,men hovedregelen min er at det er minst mulig karb. Ofte blir det kyllingfilet med grønne grønnsaker og til slutt mine ZMA og/eller D3, Magnesium og Kalsiumtilskudd. Da sover man godt :)

Grønne grønnsaker trenger ikke være kjedelig. Spinat, aspargestopper, rucolla, lime og ristede pinjekjerner er kjempegodt sammen. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sunn du er da !

Anonym sa...

jeg skulle ønske du kunne trent meg, sånn at jeg kunne sett like bra ut som deg.

Marie sa...

He-he.. Da får du komme til Studio Step up og trene hos oss da vet du !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten