søndag 5. september 2010

"En Coka Cola om dagen = 8kg fett på magen"

Helt utrolig at dette er en nyhet, men det er fortsatt folk som konsumerer cola hver uke og også hver dag så da er det vel greit at aviser over ehle verden skriver dette igjen, igjen og igjen...
                                                                   Ikke sikker på om jeg anbefaler low-fat milk i stedet, men heller ikke en Cola - helt klart! Vann med ingefær og sitron -nam!!
At man legger på seg av cola vet vel de fleste,  men allikevel ser jeg hver dag folk som drikker cola- den med rød etikett- ellers en farge man bør se på som warning! I fredrikstad blad denne helgen har de skrevet en kort artikkel om dette. Jeg møter i jobben min månedlig folk som lever på sukkerbrus og saft.
Jeg får mange forklaringer / unnskyldninger på hvorfor man drikker dette og har også sett foreldre helle cola i tåteflasker mange ganger (HÆ!!!) Her kommer et lite utdrag med mine små kommentarer r i rødt ved siden av...

  1. Jeg får energi Energi ? I ti minutter- så får du blodsukkerfall og opplever det motsatte av energi.
  2. Jeg er avhengig, klarer ikke slutte Brus er lettere å slutte med enn røyk. Søk hjelp ho en PT da vel.
  3. Det er bedre med cola enn light produkter Ja,vel ? Hva med å droppe begge delene- Sukker eller lightprodukter gagner ikke kroppen. Vi har klart oss tusener av år uten kullsyredrikker så da bør vel vi klare det også. 
  4. Jeg er så aktiv så noe kos bør jeg ha Kos kan du få av kjærsten eller i en hjemmelaget smoothie.
  5. Jeg har høy forbrenning Ja, vel ? Og hva har det med Cola å gjøre ? Det er ikke at man legger på seg som er den værste "bivirkningen" av cola.
  6. Så lenge man er slank gjør det ingenting Ofte er mange av de slanke mer usunne enn de ikke-slanke. Cola gir luft i magen, styggere hud, dårlig konsentrajon + +  
Hvis folk hadde begynt å  tenke at det jeg skal spise, nyte og kose meg med bør ha en funksjon- ja hva ville cola sin funksjon vært da  annet enn " totally refreshment". Ja det er godt ( for noen ..) og kaldt, men det er den eneste funksjonen den har og du blir ikke sterkere, smarterer, raskere, sexyere, yngre eller slankere av å drikke Cola. Cola Funksjonell mat ? Aldri i verden...

42 kommentarer:

Owe Jørgensen sa...

Nei vet du hva! Dette er så overfladisk og direkte dumt ta jeg ikke kan overse det.

Du påstår at om du drikker cola er du feit. Makan til lavpannet argumentasjon.

Anonym sa...

Hei, Passiv Pappa. For en utrolig lite gjennomtenkt kommentar! Den viser tydelig for meg at det er du som har den laveste pannen her. Hun sier vel ikke at de som drikker Cola er feite! Tror det vanskelig skal la seg gjøre å motbevise at Cola har et enormt høyt sukkerinnhold. Jeg vet ikke hva din overbevisning er, men min er at mye sukker ikke er bra for kroppen. Jeg vil, med tyngde fra egen erfaring, påstå at de fleste normale mennesker vil legge på seg hvis de drikker sukkerholdig brus hver dag. Jeg gikk ned over 6 kg på en kort stund bare ved å kutte ut å drikke brus hver dag. - Espen

Anonym sa...

tydelig at passiv pappa ikke tenker lenger enn til sin egen vaskeball..

Owe Jørgensen sa...

Marie: for det første, det heter Coca cola. Lær deg rettskriving i det minste.

Kan du komme med noen tungtveiende grunner for at Cola er skadelig? det hjelper jo på humøret mitt etter en slitsom dag bak datamaskinen på kontoret.

Owe Jørgensen sa...

og dere anonyme burde da ha guts nok til å argumentere uten å skjule dere bak anonyme nick.

Mona C.J sa...

Fristende å henge seg på litt usakeligheter her , men skal prøve å la være ...
MEN, Coca cola = sukker
Mye sukker = usunt
Regner med ALLE er enige i det !

Stinemor sa...

Det er tydelig at "Passiv pappa" ikke har nok å gjøre på jobben siden han har tid å lese blogger i arbeidstiden. Ikke bare det, han finner også tid til å slenge ut lite hyggelige kommentarer fordi den dårlige samvittigheten hans over å drikke Coca Cola (var dette riktig rettskrivning??)gikk rett i forsvarsposisjon....

Lurer forresten på hva sjefen hans hadde sagt til "Passiv pappa"s bruk av arbeidstiden til private gjøremål?

Anonym sa...

Herregud, "Passiv Pappa".. Er du seriøs? Jeg vet ikke om jeg kan ta deg alvorlig, engang. Jeg skriver i allefall under med mitt navn. Nicket ditt sier meg ikke noe mer enn "anonym". Men dine argumenter sier meg mer enn nok om deg. Hvis jeg måtte plukke på rettskrivningsfeil og lure på om Coca Cola virkelig kan være skadelig når det gjør meg i så godt humør, hadde jeg holdt kommentarene mine for meg selv. Det er bare pinlig og uten substans. -ESPEN

Anonym sa...

Stakkars..

Det fleste vet at Cola er usunt og inneholder bl.a. mye sukker..

Inntak av mye Coca cola ødelegger for "SUNT" inntak av næringsriktig mat, ergo kan føre til uønsket vektøkning og den er dessuten svært avhengighetsskapende..

Har også lest et sted at det tar ca 9 liter vann å lage 1 liter cola så den er ikke bare ødeleggende for kroppen, men også for naturen..

Kan ærlig innrømme å drikke denne delige drikken selv en sjeldent gang - for jeg liker smaken bedre enn på lightvariantene til tross for at jeg vet den ikke er god for kroppen min..

Skrivefeil når en blir litt "opphisset" over dusteinnlegg er godtatt og bør holdes ukommentert..

Men at du, "Passiv pappa" reagerer så voldsomt på et blogginnlegg - tolker som om at du er klar over konsekvensene ved å nyte drikken selv og hva den gjør med kroppen din..

Elsker bloggen din Marie, så stå på du!!

Pirata

Marie sa...

Tungtveiendegrunn nr 1.
Hørt om diabetes og Syndrom x ( metabolsk syndrom )
Ved å konsumere en sukkerholdig brus om dagen øker du sjansen 44% for å få metabolsk syndrom ( som oftest leder til diabetes 2 og behov for injeksjoner av insulin daglig). Vil du lese litt mer om dette kan du lese denne rapporten. http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/CIRCULATIONAHA.107.689935v1?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=1&author1=Vasan&andorexacttitle=and&andorexacttitleabs=and&andorexactfulltext=and&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=relevance&fdate=1/1/2007&resourcetype=HWCIT som er meget spennende.

Tungtveiende grunn nr 2.
Jeg regner med at min bakgrunn og skole ikke er god nok for deg så jeg legger like gjerne ved uttalelse fra en lege.

" Tannløs ungdom"
Av Cecilie Arentz-Hansen, lege
Tannemaljen går nemlig i oppløsning når den stadig utsettes for pH-verdier under 4,5. Drikker som inneholder sitronsyre er verst. Sitronsyren angriper kalsiumet i tennene som går i oppløsning og lett vaskes bort. Spyttet i munnen er kroppens forsvar mot syreangrep, men utsettes tennene for stadig syreangrep, bryter det naturlige forsvaret sammen.
Tannekspertene anbefaler at leskedrikker og juice drikkes kun i forbindelse med måltider, og at forbruket totalt reduseres.

Tungtveiende grunn nr 3
Overvekt
Drikker du to flasker brus om dagen øker du sjansen for å bli tykk eller overvektig med 33 prosent, ifølge en studie fra 2005, utført ved The University of Texas Health Science Center.

Passiv Pappa:
Jeg fronter heller ikke lettbrus- dette er skadelig på flere måter og dette kan også føre til overvekt hos fire av ti personer. Ellers finner du vel noe å peke på her også. Og beklager virkelig at rettskrivingen min ikke er så bra, men jeg er ikke så opptatt av Coca Cola til vanlig så at det ble en k i stedet for en c, jeg skal skjerpe meg i fremtiden ; )
Når jeg skrev dette innlegget så var/er det rettet mot de som gir sine barn brus i stedet for vann på en ukedag, de som drikker brus ved kontorpulten og tror de får energi og til de som ikke skjønner hvorfor de ikke går ned i vekt. Er glad du "tittet" innom- trodde faktisk ikke det var mulig å argumentere for Coca Cola annet enn at noen synes det er godt. Nå venter jeg på dine tungtveiende grunner for at man kan/skal og burde drikke cola med god samvittighet. Ta utgangspunkt i en halv liter om dagen siden det er gjennomsnittet ungdommen drikker i dag ( gjelder vel ikke deg...men kom med det). Jeg er åpen for alt, men dumme meg- jeg liker å lene meg på erfaringer og forskning jeg da.. du finner sikkert forskning som viser at det er sunt med cola - Lykke til!

Anonym sa...

Til PassivPappa

For det første, veldig treffende navn du har valgt deg. Jeg titta innom den nyoppretta bloggen din, og du er jo rimelig feit, så passiv er nok det riktige ordet å bruke om deg.
For det andre så skjønner jeg deg godt, at du reagerer så sterkt som du gjør mener jeg. Stakkars, du har sikkert drukket cola hele livet, trøsta deg med litt sukker, som du blir i så godt humør av vettu. Også kommer det et "kvinnemenneske" og tar deg så til de grader på kornet, at du sikkert sitter og rister i sofaen av sinne, eller egentlig skam tror jeg egentlig da. Men slapp av, det er sikkert den beste treningen du har fått på lenge, så noe godt kom det jo tross alt ut av det.
Og forresten, a wild guess, du er sikkert skilt. Fiendtligheten din mot kvinner skinner jo tvers i gjennom. Og det at du tar med sønnen din på Friday´s for å spise burger og drikke cola er jo koselig i seg selv det. Men måten du skriver det på i bloggen din viser at dette er en måte å "kjøpe han" på. Det er klart du skal få ekstra stor burger og cola gutten min, det får du sikkert ikke hos mamma...men pappa er kul han, sørger for at du også blir feit, ser ut som søppel på innsiden, og utsiden etter hvert også, og ødelegger tennene dine...men dette gjør kanskje ikke noe, jeg skjønte det var viktig for deg å fronte SUV-kjøringa på Frogner, så da har du sikkert råd til å fikse opp både tenner og kropp for sønnen din også.
Men men, kos deg videre med cola-drikking, overbevis deg selv om at det er en bra ting. Men for guds skyld, la nå folk som har greie på det de snakker om få lov til å informere andre om at det faktisk ikke er sunt. Det kan lønne seg for deg å ikke åpne kjefte så mye tror jeg, for både innleggene dine her og den bloggen du har laget er flau. Du virker rett og slett litt dum.
Linda

Kristine Ramsøy-Syse sa...

Hahahaha Linda, kunne ikke sagt det bedre selv.. Du ruler :)

Owe Jørgensen sa...

altå, jeg har rundet de 50 uten å ha fått noen alvorlige helseskader av livsstilen min. Hvordan jeg lever mitt liv, er for øvrig ikke deres sak.

Min sønn, hans mor, og meg har et fint og fordragelig forhold oss i mellom, uten at noen av foreldra kaster dritt om den andre. Vi giftet oss for øvrig ikke, da min sønn i grunn er resultatet etter en ubetenksom fuktig natt. Mitt kvinnesyn har ingenting med saken å gjøre.

Kristine Ramsøy-Syse sa...

Hvordan kan du mene at vi ikke skal blande oss i din livsstil, når du selv oppretter en livstilsblogg basert på at du blir provosert av en annens livsstilsblogg???

Anonym sa...

Hehe, du er ganske morsom du :-) Var det cola dere drakk den fuktige natta eller?
Kos deg med colaen din du, og lev et langt og lykkelig liv høy på sukker :-) Lykke til. Best regards

Anonym sa...

Forresten, den var fra Linda den forrige meldinga. Vil jo ikke ha på meg at jeg er anonym.
Linda

Owe Jørgensen sa...

Linda: nei, det var nok likør og konjakk vi drakk den natten.

Kristine: Når du blir eldre, forstår du kanskje hvor ignorant og intolerant du fremstår.

Marie sa...

Passivpappa: Hvor har det blitt av argumentene dine og hva synes du om mine tungtveiende grunner for å ikke drikke Cola ?

Kristine Ramsøy-Syse sa...

Er jeg ignorant? Det er jo du som fremstår som uviten om hva du snakker om!!

Kristine Ramsøy-Syse sa...

Og ja, jeg er nok kanskje litt intolerant når det kommer til deg og dine meninger og tenkemåte..

Anonym sa...

Han har nok glemt det nå Marie. Det er visst viktigere å fortelle om sin tilfeldige sex, og finne fancy ord på "I" i ordboka.
Du har helt rett i det du skriver Marie, og det skal en idiot til for å motsi de argumentene og forskningen som er blitt gjort.
Men sånn er det nå engang, noen er smarte, andre er ikke så smarte.
Det hadde sikkert vært like effektivt for passivpappa å tisse på en lyktestolpe for å vise hvor tøff han er, men han er antakeligvis for opptatt av å drikke colaen sin eller for lat til å gå ut.
Linda

Owe Jørgensen sa...

Marie: beklager, jeg så de ikke i farta.

Lettbrus argumentet ditt er jeg enig i. Det er for øvrig gjort forskning som viser at aspartam er kreftfremkallende.

Det andre er i beste fall akademisk synsing. Det finnes ingen praktiske holdepunkter for å si at sukker er skadelig. Du kan jo bare ha i bakhodet at vi også en gang mente at salt var skadelig for kroppen helt til forskere gikk ut med informasjon om hva kroppens elektrolytter har som funksjon og hvorfor salt er så viktig med tanke på det. Å kutte ut karbohydrater i ren form fra maten er like teit som å la være å spise c-vitaminer fordi de kan potensielt være skadelige.

Altså, hva nå enn du måtte lide av som vrangforestilling, håper jeg at du ikke påtvinger den halvpsykotiske kroppsidealholdningen du har på ungen din.

Anonym sa...

Aktivpappa, nei passiv var det vist, jeg trur du rett og slett trenger litt frisk luft og rent norskt fjellvann for og tenke klart. For det er tydlig vis ikke bare tennene og kroppen som blir ødelagt ov COCA COLA, nå er det jo bevist her at noen milliarder hjerneceller dør, blir borte og kommer nok aldri tilbake. Ta mote til deg, jeg veit at du klarer og kvitte deg med sukker avhengigheten din. Husk at det er mange som er i din situvasjon, det er ikke forseint, DETTE KLARERE DU

Best regards Harald

Owe Jørgensen sa...

Harald:

Takker så mye for motivasjonsforsøket. Nå er det dog ikke behov for motivasjon da jeg i utgangspunktet trives med min form og livsstil, og jeg har ingen planer om å endre den.

Men igjen, takk for omtanken.

Anonym sa...

Ja vel, men her er litt hjelp om du ombestemmer deg, god bedring

http://www.klikk.no/helse/dinkost/article538248.ece

Harald

Marie sa...

Du trenger 10% karbohydrater i løpet av en dag og det kan du fint få fra frukt og grønt. Tror ikke du vet hva det vil si å kutte karbohydrater. Jeg spiser karbohydrater hver dag, men jeg drikker ikke Cola.

" Altså, hva nå enn du måtte lide av som vrangforestilling, håper jeg at du ikke påtvinger den halvpsykotiske kroppsidealholdningen du har på ungen din "

Seriøst ? Nå tror jeg faktisk ikke at dette er sant lenger. Du er bare en som sitter og prøver å få folk til å hisse seg opp over noe som er helt soleklart. Du sitter sikkert på NEttby og andre forum og kaster dritt for å ha noe å gjøre. Lykke til " Passiv Pappa".
Jeg tror du bare har det litt moro jeg...

Owe Jørgensen sa...

Marie: hva er nettby?

Jeg har det for øvrig ikke moro med deg og kommentarene dine her inne. Jeg er dypt rystet over holdnignen du utviser overfor mange mennesker her inne.

Det er for øvrig ikke sukker og fedme som dreper mennesker; snarere stress. Trening er stress.

Marie sa...

Kan du trekke frem konkrete sitat og hvilke mennesker jeg har en dårlig holdning ovenfor ?
Trening er kun stress for de som ikke trener. Jeg venter fortsatt på din argumenter.

Owe Jørgensen sa...

Marie: Du venter på argumentene jeg har allerede gitt. Jeg har for øvrig ingen forklaringsplikt overfor deg heller.

Om du lærer opp din datter til å ha samme fordømmende holdning til sukkerholdig mat, er dette uheldig for din datter. Da jeg ser at du er tilnærmet fanatisk i din vrangforestilling om at kun trening og fysisk fostring leder til et bra liv, konkluderer jeg enkelt og greit med at du er et dårlig forbilde.

Marie sa...

Var dét argumenten dine ? Tungtveiende kaller jeg de ikke og mener fortsatt at du er en bløff ( ikke seriøs ). Jeg spiser karb og er nok et bedre forbilde enn du er klar over. Du innehar ikke nok kunnskap til en slik debatt som dette (!) og det sier jo litt- selv en tiåring vet at store mengder sukker ikke er bra i lengden. At du må dra inn min datter tyder bare på hvor lite du egentlig kan argumentere FOR at Cola er sunt for kroppen. Jeg basserer min blogg/jobb på forskning, erfaring og skole, så dersom du mener jeg lider av vrangforestillinger så får du heller gå tilbake til kilden som jeg gjerne setter deg i kontakt med. Kanskje en ernæringsfysiolog eller en som lider av diabetes pga for høyt sukkerinntak ? Måten du svarer folk på her inne minner mer om en jente i tenårene som gjør alt hun kan for å få oppmersomhet av foreldrene sine. At du ikke forklarer dine utsagn fordi du "ikke har forklaringsplikt" sier også hvor umoden du er til å være "50" år . Helt seriøst, jeg tar deg ikke seriøst.

Owe Jørgensen sa...

Marie: Nei vet du hva, dette klarer du å holde deg for god til.

1: Jeg sa aldri at cola var sunt for kroppen.
2: Fordi jeg er 50 år, og ikke lovpriser deg for sunnhetsevangelismen din, er jeg altså en tenåringsjente med et oppmerksomhetsbehov? Jeg er overbevist om at du klarer bedre enn å ty til tenåringers herketeknikker når du blir kjørt fast i en diskusjon.
3: Hvilken forskning er det du baserer deg på? Du har enda til gode å vise til hvilke forskningsresultater du baserer deg på. Du vet at du fremstår som en av disse miljøfanatikerne?

Therese sa...

Ehhhhh.. hun viser da til forskning lenger opp i innlegget.

Owe Jørgensen sa...

Therese:

Å benytte AHA-Journals som kildehenvisning er om ikke like absurd som å henvise til nyhetsspeilet for nyheter.

Marie sa...

Som jeg skrev over- jeg tar deg ikke seriøst lenger. JEg er ikke kjørt fast i en diskusjon, jeg har bare bedre ting å gjøre enn å benytte en søndagskveld på en mann som mener trening er stress og at Cola ikke er usunt. Du som jobber innen vitenskap klarer vel fint å finne frem til forskning som sier at cola ikke er sunt. Sikkert noen flott rapporter på at tannemaljen forsvinner og at benet i kroppen mister kalciumet sitt også. Men så lenge du er usaklig i mesteparten av det du skriver benytter jeg heller de siste minutten av kvelden i armkroken til mannen min. God natt!

Alexander sa...

Passiv pappa: du skrev i de første innleggene dine + på profilen din at du kunne ikke skjønne hvorfor Cola var usunt da du og familien ikke hadde hatt noen problemer med helsen deres pga all cola drikkingen. Vell... for å fortelle deg sannheta, se på profilbildet ditt! Se på sønnen din sin kropp som er i midten av tenårene og allerede har et fedme problem! Det er skremmende at du kan være så trangsynt å påstå at Cola, som kan rense en rusten mynt, ikke er usunt! Viste du at du kan rense en bilmotor med Coca Cola?

Tvillingmamma sa...

Alle vet da at Cola er usunt!!
Digger cola jeg, er helt avhengig og målet er å kutte ut!!
Jeg klarte faktisk fotr litt siden å slutte å drikke cola i hele 3 måneder og gikk ned 8 kilo..sier jo bare litt om sukkerinnholdet i cola!
bare at jeg var så dum at jeg begynte å drikke cola igjen.

Det er ingen som sier du skal slutte med den usunne livsstilen din, (tro meg det er ikke sunt når en tenåringsgutt har pupper og pappaen har vaskeball!!) det er ikke det som er poenget her.

poenget er at cola er usunt, og det er jo fakta!

Anonym sa...

Utrolig at det går an å overse forskning gjort gjennom mange år på sukkerets effekt på kroppen. Anbefalt lesing for alle som er "passive": SUKKER AV Dag Viljen. Om man fortsatt klarer å ha en debatt om dette etter å ha lest boken er det ikke håp. For å kunne evaluere uttalelser må man ha kunnskap, uten det er det slik at "mot den største idiot argumenterer et geni forgjeves!". Kos dere med boken.

Anonym sa...

Jeg ELSKER cola!!! Men jeg er fullstendig enig med Marie og jeg trenger å forbedre kostholdet mitt og kutte ut all den dritten jeg stapper i meg!

Passiv Pappa, du skriver at kostholdet ditt ikke har gjort deg noen skade og du har ingen intensjon om å forandre dine matvaner! Vettu, det er din rett og du bør gjøre det du har lyst til! MEN, hvis jeg skal ta deg seriøst og tro at profilbildet ditt er faktisk av deg og din sønn så vil jeg innstendig be deg om å forandre på kostholdet til sønnen din i det minste! Greit at du mener du har sluppet unna de fleste livvstilsyktdommene, men det er ikke sikkert at sønnen din vil være like heldig!!! Det er ditt ansvar som far å sørge for at ditt barn har det bra og får det beste ut av oppveksten sin! Men den holdningen der skader du ditt eget barn...... Gjør hva du selv vil med DITT liv og DIN kropp, men å lå en gutt forfalle på den måten er tilnærmet barnemishandling!

-anna

Anonym sa...

"Det er for øvrig gjort forskning som viser at aspartam er kreftfremkallende."

Hehe, ja, Aspartam i forholdsvis store doser f.eks. sprøytet rett inn i musehjerner over lengre tid _kan_ være kreftframkallende. Sist jeg sjekket så var det en stor forskjell på å drikke litt brus søtet med noen få milligram aspartam og å sprøyte store mengder av det inn i hjernen. Et daglig bruk av kunstig søtet brus har ikke blitt koblet til økt kreftrisiko hos _mennesker_ i befolkningsstudier. Det samme kan dog ikke sies om sukkersøtet brus...

Hilsen en anonym, nesten like gammel mann som klarer å skille på en aktiv livsstil og "løk- og potetsmoothier, og endeløs trening".

Marie sa...

Takk for innspill dere siste som har vært innom .
Selv har jeg heller aldri sett noen raporter på at Aspartam er kreftfremkallende. Alt handler om å bruke hodet litt og ikke innta for mye aspartam og ikke for mye sukker..
Ha en fin dag : )

Anonym sa...

I have decided to check out the rumors what going around in the past few years, and will conduct the experiment myself.

I have put my son's milk tooth in a glass of cola and made a picture* of it every day for about 2 weeks, then once a few days.

Time by time I have washed it with toothpaste and toothbrush, then replaced the cola with fresh one.

For the experiment I use Coca Cola, because that is the most popular cola.

The result can be seen below.

http://thecocacolaexperiment.blogspot.com/

Susanne sa...

Coca Cola er godt og ekstremt avhengighets skapende. Jeg sliter selv med og klare å slutte helt med cola (faller dessverre tilbake i perioder..) Da ender det som regel med magevonde, luftsmerter, nervøs mage, slimete hals, dårlig humør. tretthet osv osv Er coca cola verdt helsen min? Nei, tror ikke det. Igår drakk jeg min siste cola på lenge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten