onsdag 4. august 2010

Maries Sunnere pannekaker

 


















Jeg er ikke glad i pannekaker og synes det er unødvendig mye mel og fanterier i disse flate "kakene". Posevariantene tør jeg ikke se på en gang, så her er kommer da i hvertfall en sunnere oppskrift som er helt perfekt å servere til kidsa når de har med venner hjem etc.

           SUNNERE PANNEKAKER
           2 dl sammalt speltmel
          3,5 dl siktet speltmel
          6, 5 dl soyamelk ( eller skummet melk,osv...)
          3 økologiske egg
          1 gulerot
          1 ts LO salt /seltin
          1ts fruktose 

  1. Bland sammen mel , salt og fruktose. Rør forsiktig inn melken.
  2. Rør eggene sammen før de blandes med melkeblandingen. Ikke la blandingen stå før eggene tilsettes. 
  3. Rasp så en gulerot i fine strimler oppi røra. Dette gjør pannekakene noe tykkere og du kan lage små "amerikanske" pannekaker om du vil. Gulroten gir ingen smak.
  4. La så røren stå i ca 30 minutter før du steker di en teflon/titanpanne med litt raps eller solsikkeolje. 
  5. Stek opp f.eks mange små pannekaker og server pannekaketårn. Alltid en sukse : )



























Røren ser litt "skummel" ut for noen barn, men straks den er i panna ser den ut som vanlige pannekaker..

















Ingen spor av gulerøtter eller grovere mel.
















Pannekaketårn med "skvosja" bær i mellom hvert lag. 

Håper det smaker! 
Marie :) 




1 kommentar:

Dagny @ Scandinavian Chic sa...

Takk for super oppskrift :) Jeg pleier å bruke glutenfritt mel som også funker bra.

Ville byttet ut fruktosen (raffinert og høykonsentrert fruktose og glukose har blitt linket til vekst i kreftceller) og heller brukt xylitol som også har mindre effekt på blodsukkeret.

Supert med oppskrift, vil gjerne ha flere! :D

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...