lørdag 29. januar 2011

Hjemmelaget Müslibar: Mellommåltider like viktig for de på 9år som de på 50år.

Stjerna på 9år i huset er mer aktiv enn noen gang og det er nå ekstra viktig å få riktig påfyll med energi. Hun jonglerer mellom skole, turn, dans , ski, lek og teknikktrening og mellommåltidene er vel det som bevarer husroen gjennom dagen. Her kommer en oppskrift på energirike, sportsbarer som er perfekt mellom to treningsøkter eller før treningen rett etter skole.  For meg er den nok noe energirik mellom to treningesøkter, men etter en tretimers med undervisning med hopp og sprett er dette helt supert. Dette er ikke kveldsmat, men mellommålitd i løpet av en lang dag med skole/trening,  lørdagsgodteri osv.
Takk til Kristin som introduserte disse til oss - vi har fikset litt på oppskriften ! Takk : )

Müslibar, Ingredienser 
  • 5 ss honning
  • 1 egg
  • 1 ss Bjørkesøt ( eller sukker / fruktose / evt agave, men har ikke testet resultat med annet enn bjørkesøt )
  • 5 ss rapsolje - Ev annen smakløs olje.
  • 350 g ferdig kornblanding / Müslimiks, gjerne med nøtter/frukt/bær. Personlig synes jeg disse blandingene inneholder for mye sukker så her i huset lager vi vår egen blanding :                   Fiberkli, solsikkekjerner, havregryn, gojibær, hasselnøtter, cacaonibs, physillis frø, psysillium husk og evt litt kokos. Mange foretrekker nok litt cornflakes i blandingen for en litt mer crispy variant.
Slik lager du müslibarene:
  • Sett ovnen på 160 grader.
  • Varm honningen i microen / vannbad ( vi har ikke micro... ) hvis den er hard.
  • Visp egg og sukker (alternativet) sammen med gaffel, og ha i olje og flytende honning.
  • Bland i kornblandingen og bland alt godt.
  • Smør en ildfast form ca 18x28 /  20x25 eller legg i bakepapir.
  • Legg i deigen og klapp den til den er fast og har jevn overflate. 
  • Stek i 30-35 min til kantene er lysebrune.
  • Ta ut av formen, avkjøl og del opp. 
  • Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
  •  Barene kan fryses.


Nå er snart steketiden ferdig og Stjerna gleder seg til lørdagskos med müslibar og cacao  : )

7 kommentarer:

Tonje Skarpsno sa...

åå..perfekt oppskrift for oss! Jeg trenger rask påfyll etter 4 klasser, og småkidza etter travle dager med barnehage, ski, skøyter, dans osv....denne skal jeg definitivt prøve!

Marie sa...

Ja, den er supergod og du kan egentlig putte hva som helst av nøtter, frø , bær osv i - smak og behag i grunn.
Ha en fin søndag!

Anett sa...

Jeg laget slike for en stund siden - med glutenfri müsliblanding, peanutsmør, sukrin og egg - og dyppet endene i mørk sjokolade siden de ikke ble så veldig søte - ungene digger dem når de får en slik i matboksen på turdagen :-)

Ingredienser:

3 dl frokostblanding
6 ts Sukrin
1 egg
1 eggehvite
6 ss peanøttsmør
30 g mørk sjokolade

kbaxberg sa...

Ha ha, dette har jeg ikke sett før nå, så gøy!

Bra dere likte oppskriften. Her hjemme fikk jeg klar beskjed: "det er det beste jeg har smakt.." :o)
Jeg laget dem vel med honning, men det er uansett bedre enn den sjokolademelka det vanligvis går i.

Hilsen Kristin

Marie sa...

Ja, jeg viser jo til kilder vet du Kristin!
Jeg har laget mange nye varianter i ettertid til konkurranser og workshops. Da forsvinner de med engang ! Har noen proteinbaroppskrifter jeg skal få lagt ut også, bare få tatt noen bilder : ) De er kjempgode- litt mer "klissete".
P.s.. Nå har jeg hilst på "turn-mannen" også- Veldig hyggelig mann du har. Håper vi ses på trening en dag : )

Karianne sa...

Søkte rundt på en god oppskrift på müslibarer og kom over denne på bloggen din, noe jeg er veldig glad for! oppskriften var jo ikke avansert i det hele tatt, og jeg har stående en stor posjon hjemmelaget frokostblanding som jeg ønsket å bruke i barene mine. så tusen takk for oppskrift!

Marie sa...

Ja, de er kjempeenkle å lage. Håper du likte de da : ))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten