torsdag 26. april 2012

Hjemmelaget nøttepålegg / nøttedipp

Følg min blogg med bloglovin

Rotet litt i "arkivet" mitt og fant denne oppskriften som jeg anbefaler alle som liker nøttpålegg. En sunnere variant som er kjempegod !

Dette går kjemperaskt, smaker godt og er sunt! 
Selv liker jeg å spise det som dipp til minigulerøtter og eplebåter.

Dette trenger du : 
  1. Ca 3dl  usaltede nøtter   ( pekannøtter, mandler, cashewnøtter, hasselnøtter, peanøtter osv ) Har kun testet med to typer på engang, men her kan du teste og blande som du vil. 
  2. 3-4 ss med f.eks solsikkeolje ( eller annen foretrukket olje )
  3. 2 ss honning
  4. 1/2 ts havsalt evt noe mer himalayasalt. 
Slik gjør du: 
  1. Knus nøttene i en foodprosessor eller lignende til de er godt most. Samtidig som nøttene moses tilsett oljen forsiktig i.
  2. Når det blir en litt kremet konsistens tilsetter du resten av ingrediensene.
  3. Ha til slutt i litt fler nøtter tom du liker den mer "crunchy" varianten. Mos til ønsket konsistens. 
  4. Oppbevares i luftett glass / boks ( Norgesglass..) i kjøleskap inntil to uker. 
Tips...
  1. Jeg vet ikke, men ser for meg at med litt kakaonibs og rå kakao eller mørk drikkekakao så blir det et sunnere sjokoladepålegge / dipp/ glasur. Stjerna og jeg har nå avtalt å lage vår egen variant av dette også, men mor må bare komme over denne svangerskapskvalmen. 
  2. Ristede nøtter gjør at smaken blir mer fremtredende og kan fint benyttes i pålegget. Selvfølgelig hadde jeg da ristet de i ovnen selv .
Ha en nydelig dag!!
Marie

2 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

lager hjemmelaget nugatti hele tiden. love it :)

Marie sa...

Jeg er redd for å gjøre det for da tror jeg nemlig jeg må stå på kjøkkenet hele tiden for stor og liten her i huset haha.. Men må nok teste det ut ja :)

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...