fredag 22. januar 2010

Endelig trekkes farlige slankemidler fra markedet. På tide!

Jeg har lenge vært fan av Danmarks "Grønne resept" ordning.
Der får man personlig trener  på "resept" , der staten betaler for trening og motivasjon.
Alle som jobber innen helse og treningsbransjen vet at det ikke finnes noen snarveier.
Snarveier er bare omveier til for  å komme dit man i utgangspunktet ikke ville. Altså det jeg mener er at resultatet ofte blir verre enn først ønsket. Man skrur opp en forbrenning som ikke er naturlig og når man avslutter denne "kunstige" forbrenningen går man gjerne opp i vekt, gjerne mer enn når man først startet på "kuren" ( som på langt nær ikke er noe som kurerer noe...). Man sitter ikke bare igjen med høyere vekt, men også en følelse av misslykkethet. Man MÅ leve slik kroppen er skapt for å leve. En diselbil går ikke på bensin! Sån er det med kroppen vår også! Halvfabrikata er ikke naturlig, likeså sukker, pizza, strawberry daquiris eller coca cola.... Enig ?
Det er et veldig lite fåtall som har oppnådd varige resultater av et hurtigslankeopplegg som piller, selv har jeg ikke møtt noen som har lyktes. Eller mange har lyktes, men det er kun kortvarig. Dette kan jg skrive om i evigheter, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg bare håper at generasjonen etter oss blir nok opplyst slik at de slipper å gå i de samme KNORR og TORO fellene som vår generasjon har gjort.. Veien tilbake er nemlig lang og livet det er kort...


Tilbake til pillene som jeg nevnte.
Legemidlene som skal trekkes etter en avgjørelse fra " The European Medicine  Agency" er sibutrimin og reductil.  
Om du vil vite hvorfor kan du lese mer i en artikkel fra dagbladet ved trykke her.

Her er noen av bivirkningene til reductil :
 • Slag
 • hjerteinfarkt
 • hodepine
 • Hemoroider
 • munntørrhet
 • magesmerteer
 • Diare
 • Svimmelhet
 • Sure oppstøt 
 • Høyt blodtrykk
 • Depresjon 
 • Impotens
 • Søvnløshet
 • Nyreproblemer
 • Uteblivende menstrasjon


Er det ikke bedre å ta en intervalltrening på 15 minutter tre ganger i uken og en danseklasse eller noen powerwalks? Spise ferske gode råvarer som kalkun, søt paprika, avokado og ristede nøtter ?? 


Hadde det vært opp til meg skulle det gjøres på denne måten : 

Lege dokumenterer overvekt ( fedme ) og lager om et "referat" fra de siste ti årene i forhold til levevaner. Dersom man ser urovekkende lite helsebringende levekår gjennom flere år setter man i gang tiltak som motiverer og engasjerer til å endre livsstil. Så får man en personlig trener tilknyttet det stedet man bor.  Alt bør gåes gjennom og ikke på et helsestudio, men i hjemmet der man bor. Skjøleskap og skap bør ryddes og renses og man shopper i butikken sammen klienten.Så starter lisvstilsendringen. Men kommer norge til å se at dette er måten å gjøre på eller vil de se på det som en unødvendig bruk av skattepenger? Ikke vet jeg, men jeg vet av NAV betaler flerfoldige millioner i året pga sykefravær og veldig mange av disse kunne vært i jobb om livsstilen var bedre. Sykefraværet går betraktelig ned på steder der det legges inn trening og kostholdsveiledning på jobben så dette må jo bli en lønnsom affære på sikt.. ja, ja... anyway... Kos deg med sjokoladen i kveld og ring meg klokken 13 i morgen når du står opp klar for å ikke dra på trening , haha.. bare en spøk! God aktiv helg!!

3 kommentarer:

Klem Nina :) sa...

Helt enig, det er stort problem at man gir piller for plager som skyldes livstil.

Kristine sa...

Jeg fikk skrevet ut Reductil av legen min for noen år tilbake.. Da hadde jeg nettopp jobbet meg opp fra en periode med angst og depresjon og følte meg eldelig bedre.. Starta på reductil og ente i terapi igjen.... Jaja, så ble jeg 8 kg lettere på 1 mnd men det var faen ikke verdt det!!!

Marie sa...

Ja, slankepiller er noe dritt. De fleste går jo opp igjen etterpå og det blir jo nok en psykisk belastning.
Deter godt å vite at du er over den tøffe perioden Kristine :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten