søndag 13. juni 2010

Tabatatrening ( Gerilja Cardio )Tid for Marie-tid!! Nå begynner timene å bli færre på studioet og jeg kan igjen tenke på min egentrenin igjen. Det er det beste med sommeren. Ikke ferien, men det å trene for min egen del- det jeg liker best! Intervaller og hard styrketrening!  Samtidig som kostholdet nå endres ( ikke maten, men kcal ) blir det Geriljakardio på løpebanen  et par dager i uken. Dette er intervalltrening som egentlig egner seg best på en tredemølle inne ( grunnet allergi og astma om våren / sommeren ) men det gir så gode resultater at jeg ikke kan la være ;) Sommeren i fjor brukte jeg ikke GC programmet og det er vel første sommeren jeg også har følt meg lite bra. Fikk en god dose vektøkning i forbindelse med min andre hormonkur så burde vært flinkere, men da var slik type trening også noe av det jeg fikk beskjed om å ikke gjøre- MEN nå er det ingen ting som skal få hindre meg og jeg setter i gang til uken. Programmet gjore jeg ganger på spinningsykkel etter å ha gått lei på tredemølla. Merket det mindre på lungene da, mulig jeg ikke tok meg like ut som jeg gjør på løpingen.Kanonbra effekt uansett.
Tabatatrening ( Utviklet av Dr. Tabata ) og gå inn på linken om du vil vite mer om treningen.
Om du har Gymboss finnes en egen timer for tabatatrening så slipper du å tenke noe mer over timingen- Det er ekstremt viktig at du følger de tiden under treningen. Ikke løp fem sek ekstra fordi du kan - det bare ødelegger. En annen måte å utføre Tabata  på er å gjøre f.eks Push Ups, hang-ups eller Knebøy. 
Vil du prøve så lykke til og kom gjerne med tilbakemelding på hvordan det gikk!!

Legger ut DR: Tabatas Cardio program  med løping her, men øvelser med styrke anbefale også ( dette får du være med på studio step up om du vil..)
Oppvarming 4 Minutter
50 % av maks

Minutt 5

Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

Minutt 6
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

Minutt 7
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

Minutt 8
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder
Spurt i 20 sekunder
Hvil i 10 sekunder

Nedtrapping  i tre minutter -
50 % av maks

2 kommentarer:

Cecilie sa...

Kjempespennende! Har lest om dette tidligere, men aldri prøvd det. Vil prøve jeg også!

Anonym sa...

Tabata er genialt! Men har aldri kjørt det med løping jeg da. Pleier å kjøre med knebøy, push ups og mountain climb. Enten sammen eller hver for seg, litt avhengig av hva annet som er trent den dagen.

Så du hadde et innlegg om applikasjoner til iphone. En av de mest brukte jeg har er Tabata Timerene, avhengig av den for å få trent optimalt.

Hei forresten. Fin blogg du har! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten