tirsdag 2. november 2010

En nydelig høstdrikk som bør prøves.

Når jeg var på bloggforumet til " Sunn jenteidrett" fikk vi servert en utrolig god drikk fra brød og korn ansvarlige på huset.  Dette kommer til å bli husets søndagsdrikk fremover når vi skal ut på tur og trenger noe varmt og godt i kroppen.  Også en super drikk når Stjerna på 9år trenger å holde energinivået oppe med lange dager fyldt med dans, svømming og skole. 

Havretoddy med eplesaft og kanel
2dl eplejuice
3dl havremelk*
1ts malt kanel
1ts honning eller annen type søtning ( jeg foretrekker agavesirup/nektar ).

Varm alt i en kjele, bland og server. Toddyen skal kun varmes, ikke koke og bør ikke nå mer enn 50grader.

* Oppskrift Havremelk : Du trenger blender eller kjøkkenmaskin / kraftig stavmikser, sil ( best med posesil i nylon).
  • 2 dl Havregryn ( ukokt )
  • 4 dadler uten stein ( evt annen  søtning )
  • 1 liter kaldt vann
  • 1 klype salt
Bland alt sammen i en blender til alt er blandet godt Sil så melken ut. Havremelken bør oppbevares i kjøleskap.

2 kommentarer:

Beate sa...

Denne virket som en hit.. Kanskje forsøke å lage den en kveld!!

Marie sa...

Du, den er supergod! Sikker på at alle turgåere vil elske denne på termosen når kulda virkelig kommer : )

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...