fredag 18. februar 2011

Spionasje på nett. Følg google-linken og prøv selv!

evil_google_logo1
Jeg ble litt forbauset da jeg bare en dag etter å ha skiftet status på nett fra " i et forhold med" til " forlovet med " så endret alle annonsene seg på facebookprofilen min. Og naturligvis til bare bryllupsrelaterte annonsører. Tilfeldig ? Neppe..  Ble så tipset om VG`s artikkel om nettopp lagring av informasjon via Google. Jeg har jo merket at det er noe som lagres av informasjon da uansett hva jeg googler eller hvilket sider jeg er på annonserers det for dans, dans, trening og dans... Fant i artikkelen til VG en link som leder til  googles logg over hva jeg har gjort på nett. Og moro var det for helt tilbake til 2007 kan jeg spore alt jeg har gjort, bilder jeg har sett på og linker jeg har fulgt. Men, er det bare moro... Å se hvilket bilder du har sett på og hvilket kartsøk som er gjort. Det virker jo egentlig ganske uskyldig, men det kan vel få noen andre konsekvenser om man tenker litt lenger ?
Mine / Stjerna´s  topp klikk i januar 2010......
Og februar 2011. Nå skal det sies at jeg har en 9`åring som har gått bananas på nett denne uken  og googler alt med bryllup,men jer er ikke helt uskyldig selv vel...Er dette positivt eller bør vi faktisk begynne å tenke enda mer over hva vi gjør på nett . Hvem har tilgang på dette og selger Google disse loggene videre til en tredjepart ? Kan det få konsekvenser ? Hva hvis naboen er på ditt nett ,blir naboens klikk loggført eller må man være logget inn via google. Hva med de som har g-mail, er de mer "utsatt" enn andre.  Hvor står det at de har lov til dette ?  
Hva mener du om dette ? Er det invadering av privatliv eller en fin måte å hode oversikt på tidligere søk ? 


Fra Google loggen min jeg ikke var klar over at eksisterte før i dag. Ikke så mye  spennende, men allikevel litt creapy. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er sjokkert. Ingen porno!

Unknown sa...

Dette er jo nesten litt skummelt!

Anonym sa...

Anbefaler alle som ikke har lyst at Google, VG (de gjør dette de også) og Facebook skal spore opp ting du besøker, og samle inn informasjon om deg, til å installere eit lite program i Mozilla Firefox kalt Ghostery.

Dette lille programmet hindrer at nettsteder plukker opp din informasjon og sprer dette videre. Du vil ikke legge merke til at programmet kjører, bortsett fra en liten rute helt øverst til høyre i nettleseren der det er listet opp nettsider som prøver å samle inn informasjon om deg. Jeg var innom en side der 7 nettsteder prøvde å identifisere meg og samle informasjon om meg. Det er skummelt!

Link til programmet:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ghostery/

Anonym sa...

Stod 3 ting på meg..en var internett og datating..stemmer nok..den neste var virtuelle verdener og nettsamfunn..stemmer ikke,jeg er en av dem som IKKE er på tryneboka og den slags.. men det er andre som låner pcen min ofte..haha! Den tredje var skjønnhet, trening, mote og livsstil og sånt..*ser på aldersflesket og alle de grå hår* Hmm..ok..jeg havnet jo her på en treningsblogg uten å anstrenge meg det granne!, men jeg tror nok det atter er pc-lånerne (døtre) som står for den Google-lagringen også :-)
Jeg fjernet funksjonen. Egentlig blir jeg mektig irritert over å bli forfulgt av norsk reklame når jeg er på utenlandske nettsider. Jeg blir også jævlig irritert når navnet på kommunen min popper frem på Google i venstre side blant linkene der, bare pga IPadressen.

Marie sa...

Så enig i forhold til reklameforfølgelsen. Særlig når man ser på bilder og det kommer annonser selv over bildene. Det var deilig når tv og radio var reklmaefritt , så lenge det varte...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten