fredag 18. mars 2011

Søt, sterk og syrlig lakserett.

Laks med masse friske og gode smaker. 
Ingredienser  til fire personer 
  • 1 kg laks / ørretfilet 
  • 10 store champignon / aromasopp.
  • 1 Mango
  • 1 Rød Paprika
  • 1 cm fersk Ingefær 
  • 1 ts LO-salt 
  • Lime
  • 1,5 dl Creme fraiche 
  • 1 fersk chili 
  • Stangselleri 
  • Fenikkel
  • Olje etter ønske. 
Her kan du ta bort eller legge til ingredienser som du vil, men sammensetningen av mango, chili, ingfær  og lime gjør det til en herlig blanding av søtt, sterk og syrlig som passer perfekt til fisken. 

Tilberedning

  • Smør fisk og form med litt olje.
  • Snitt chilien og gni inn fisken med den. Fordel så litt chili rundt i formen.  
  • Strø over litt LO-salt / himalayasalt og rasp ingefær over.
  • Fordel mango og grønnsaker på og rundt fisken.
  • Sprut litt olje og lime på toppen og fordel små klatter med creme fraice rundt og på fisken. 
  • La formen stå i 30 minutter på 225grader, midt i ovenen.
Server med fersk lime og lit creme fraice, kesam eller lignende.

3 kommentarer:

Tonje Skarpsno sa...

Takk for kommentar. Vi koste oss masse i London! Inspirerende klasser og så så vi en utrolig kul danseforestilling "shoes" :D

Scary Mary sa...

Mmmmm den så god ut:)

Marie sa...

Den er supergod! Problemet er vel at man brått kan spise litt for mye av den : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten