onsdag 24. juli 2013

PIZZA, Paleostyle!

Fantastisk glutenfri pizza som GARANTERT vil bli laget igjen her i huset.  Bunnen blir på tykkelse med italiensk og er er langt mer sunn! Dette er slowfood, altså det er ikke ferdig på 20 minutter, men ca 45-60.  Lager du porsjonspizza så korter du ned steketiden noe.  Jeg har jobbet som pizzakokk i mange år på Peppes Pizza og er egentlig ikke glad i det, men dette var bare knallgodt! 
Pizzaen ble ca 0,4 - 0,5 cm tykk på det tykkeste, og jeg tror ikke den bør være tykkere enn det.

Synes du det er MYE topping? Masse kjøtt og grønnsaker som du blir god og mett av er helt topp! Hvis du ikke spiser melkeprodukter fra ku, så dropper du ost og evt legger på fetabiter de siste fem minuttene av steketiden eller sløyfer det helt.

Bunn
  • 2,5 dl mandelmel 
  • 1 dl cocos meld
  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk / kostfiber 
  • 1 SS kokoskrem ( det hvite kremete laget som flyter øverst på kokosmelken når den nyåpnet).
Lag bunnen først og stek den i 15 min på 175grader, mens du forbereder resten av maten.

Topping del 1
  • 4-6 champignoner 
  • 2 strimler bacon ( vet mer om du er veeeeeldig glad i fett).
  • 2 Fedd hvitløk
  • 4-5 blader 
Klipp bakon i biter og stek til det ligger litt fett i pannen. Stek deretter  sopp, hakket hvitløk og basilikum sammen baconet. Stek til soppen er gyllenbrun og fin i fargen.  

Topping del 2
  • 350-400gram karbonadedeig 
  • 1/2 rødløk 
  • Klype havsalt 
  • Nykvernet pepper 
Stekes og krydres som normalt.

Topping del 3
  • Squash
  • 4-5 Cherrytomater 
  • Frisk paprika  
Pizzasaus 
  • 1 stor tomat 
  • 1 stor ss Tomatpuré 
  • 1 SS olivenolje ( eller kokosolje..)
  • 1 ts sterk chili ( kan så klart sløyfes. Vår kommer i boks med plastlokk kjøpt i grønnsaksbutikken på Sæther).
  • 1 ts Rosmarin ( jeg brukte tørket på glass).
Mos tomaten med stavmikser og rør inn resten av ingrediensene. Blir det ikke nok til å dekke hele pizzaen så ta litt mer tomat og litt puré,  
Bare minutter unna pizzaen nå........... 
  • Smør pizzasaus på pizzaen (jeg smurte helt ut i kantene). 
  • Dryss over litt ost hvis du vil ha det på. Legg karbonadedeigen på osten og  topping to og tre. 
  • Stekes så i 10-12 minutter på 180grader. 
Kanskje ikke den peneste pizzane , men fy søren så god! 
Pizza med goood samvittighet ;)  Kunne du tenke deg å prøve denne oppskriften ?
Del gjerne linken  :)   Flere  snasne oppskrifter her.
God natt! Marie


2 kommentarer:

Ragnhild Flåøyen sa...

Har du jobbet på Peppes... det hadde jeg ikke trodde Marie ;).

Skal prøves dette her, en mild paleo-diett i hvertfall.

Anonym sa...

Denne skal prøves i morgen tror jeg.

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...