mandag 14. juni 2010

Spinat og Fetafritatta - Frokost - Mellommåltid - Lunsj - Tapas

Dagens lunsj ( + en grønnsaksjuice og soyalatte )

Feta og spinatfritatta ( Fluffy omelett )
Mellommåltid / Frokost / Matpakkerett.

6 frittataer
150 gram spinatblader
3 Egg
2 Eggehviter
½ dl skummet melk
½ pakke fetaost
2ss parmesanost
1 fedd hvitløk
Litt Seltin / Lo-salt og Pepper ( dropp evt pepper om det skal serveres til barn..)
Evt litt stekte champingon, Urter etc..

Sett ovnen på 200 grader og legg vasket spinat og knust hvitløk i en kjele med lokk.
La spinaten dampe i et par minutter til den faller sammen og blir litt grøtete. Viktig at spinaten er våt når dette gjøres.
Straks den er klar avkjøl den og skvis ut vannet av bladene.
Hakk så spinaten i biter.

Bland egg, hviter, melk, parmesan og litt salt og pepper sammen. Visp godt og rør så inn spinaten.
Hell blandingen i muffinsformer for så å fordele fetaen i biter på de 5 – 7 formene ( eggerøren skal dekke fetaen ).

Stekes så midt i ovnen i ca 15 minutter til de er gylne og fine. Når de er ferdige settes de forsiktig ned hvis ikke ”faller” de og blir halve strørrelsen sin..
Uansett- skulle de falle så smaker de like godt!

2 kommentarer:

Pia :) sa...

Må jeg ha parmesan eller kan jeg ha en annen ost tror du ?
Ser skikkelig godt ut, men litt trist det knekkebrødet :/
Pia!

Pia :) sa...

Må jeg ha parmesan eller kan jeg ha en annen ost tror du ?
Ser skikkelig godt ut, men litt trist det knekkebrødet :/
Pia!

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...