søndag 20. juni 2010

Spiser du lite eller mye av det du ser på skjermen ?

Photo: dailymail.uk.com                                                                                      

En diett med bare tv-annonserte varer gir 25 ganger de anbefalte mengdene sukker, og 20 ganger anbefalt mengde fett, viser studien.
Samtidig sørger en slik tv-diett (på 2000 kalorier) for under halvparten av ønsket mengde grønnsaker (40 prosent). Andelen meieriprodukter og frukt er helt nede i henholdsvis 32 og 27 prosent.

Utdrag fra artikkel skrevet av Andreas R. Graven - journalist for forskning.no

Dette er det jeg har nevnt opptil flere ganger i bloggen min siste året- Reklame for mat eller div "føde" har  en negativ påvirkning og er en medvirkende årsak til overvekt og fedme! Barn ser og vil ha, foreldre gir etter for presset- eller voksne selv ser og blir fristet og gir etter for reklamen. Det er stort sett reklame sukkerholdig mat, drikke , kjeks, is , potetgull eller godis på tv om dagen. Store fotball cuper, Super Bowl, filmer etc er sponset av brusgiganter eller halvfabikata pizza... Jeg skjønner godt at folk blir fristet, men jeg synes det er synd at man skal det og mener det bør være forbudt med reklame for mat på tv- spesielt på barnekanaler- kjeks som gir energi eller ei!!
 Jeg merker når Stjerna har venner over på besøk og jeg spør hva de vil spise til middag er det typisk tv-mat som blir nevnt. Senest på fredag spurte jeg henne og vennegruppen hva de ville ha til dessert og da ville de har Oreo`s eller " de som lignet ".. Dumme mamma hadde kjøpt inn til smoothie, men det ble tatt i mot med stor glede når de først fikk det servert... Ikke ferdigsmoothie som er tilsatt masse sukker som det reklameres for hele tiden... Super hott nå om dagen, men mammas er best ;)

Jeg skal ikke skrive så mye mer- blogginnlegget reklamensmakt sier mye om hva jeg mener.

Studien utdraget av artikkelen øverst er basert på er publisert i juniutgaven av Journal of the American Dietetic Association og du kan lese ehele artikkelen fra forskning.no her

Her er en annen artikkel som også går på hvordan tv-reklamer påvirker oss til å spise mer http://www.marketingcharts.com/television/tv-junk-food-ads-trigger-automatic-eating-9709/

4 kommentarer:

Torbjørg Petersen sa...

Sv: Hei.

Takk for tips... Tenkte jeg skulle droppe bmi neste veiing, så slipper jeg å tenke på den. Treningen ble utsatt, siden jeg ikke har råd til det. Selv om det koster kun 350 kr mnd, så har jeg ikke råd til det. Men benytter meg av å gå turer flere ganger i uken, istedefor å ikke gjøre noe.

Så får se åssen ting går. Tapp igjen for tips :)

Chassi sa...

Kloke ord! Selv spiser jeg mye UANSETT hvis jeg setter meg foran tven. :)

Er det deg på bildet? Fåkkings hot mama!

Ha en deilig dag! Kos.

Kristine sa...

Flott innlegg!
TV'n for oss helt klart til å spise mer, det er smart å ha i bakhodet :)

Marie sa...

Hei Chassi og beklager sent svar.
Jepp det er mommyen selv på bildet, og takk for kompliment ;)))
Ha en super sommer!!!
Marie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten