lørdag 6. november 2010

Ukens øvelser : Magemuskler del 1.

Jeg fokuserer veldig på magemuskler i alt jeg gjør. Jeg er 100% sikker på at dersom du "jobber med magen" på andre øvelser ( rygg, armer, ben osv ) trenger du ikke slite som Britney Spears og andre " jeg tar 1 million situps om dagen" kjendiser.  Variasjon i øvelser er også viktig. Her kommer et viktig råd til deg som vil få magen sterk, sunn og stram. 
Huff... legger aldri ut sånne bilder av meg selv annet enn profilbilde på siden, men jeg vil gjerne vise at all trening hjelper på magemusklene / magefettet og ikke nødvendigvis bare Sit-Ups.
Sit-ups gjør jeg uhyre sjelden da det finnes ekstremt mange øvelser som er mye, MYE bedre. Planke og andre core-øvelser er det beste du gjør for å stramme muskulaturen og ønsker du "bulkete" muskulatur kan du kjøre sett med ekstra belastning. F.eks situps med vekter på magen, knee-ups i stang /Chins-maskinen etc. Alle har magemuskler, men det gjelder å finne kombinasjonen mellom rett mat, kondisjon og styrkeøvelser for å få de frem.

Hvordan trene mage uten å gjøre mageøvelser ?  Dette er det viktigste tipset jeg har til alle når det kommer til magefokus , så følg med, lær og gjør!  I alle treningsøvelser som ikke krever 100% avslapning av mage/rygg skal du holde "navlen" inne.  Her er to måter man kan øve på å få kontakt med magesmusklene som er en super måte å trne nettopp magemuskler når du f.eks trener, ben eller armer.

Dette kalles nøytral posisjon eller " inn med navlen" som er enklere å beskrive det som. Målet er å få muskulaturen rundt ryggsøylen stabil og samlet.

  • Stå rett opp og ned med skuldrene bak ( generell god holdning). 
  • Vipp halebenet ( bekkenvipp)  ditt en tanke ned og frem  slik at ryggsøylen din blir mindre s-formet og halebenet peker mer ned enn rett ut bak. 
  • Rett deg opp, ofte blir man litt krumrygget i denne fasen, men sørg da for å få brystet opp og skuldrene ut.  Her har du nå fått lett kontakt med magesmuklene og kan utføre knebøy, utfall, armøvelser etc og samtidig skåne korsryggen for unødvendig belastning og få trent litt mage samtidig. Husk å puste med magen og slapp av i mellom settene. 
                                                                                   
Syntes du det var vanskelig kan du gjøre det liggende eller på denne måten:
  • Stå rett opp og ned med en god holdning. Stram magemusklene alt du kan ( 100% )
  • Rett deg opp mens du strammer- Holdning betyr alt....
  • Slipp så  ut magemusklene gradvis mer og mer til du strammer ca 5 -20% . Bekkenet pleier som regel å vippe inn av seg selv når du gjør dette. Se på bildet over og forsøk å se i speilet om du har endret holdning. 
  • Du har nå kontakt med mage/rygg muskulaturen din og kan utføre de fleste øvelser uten å belaste korsryggen feil og samtidig få bonustrent magemusklene. 
  • Husk pause mellom settene der du slapper av i mage og rygg. 
OBS! Uansett hva du gjør er det viktig å sjekke at du ikke strammer for mye slik at du blokkerer og ikke klarer å puste med magen- Rett pust når du trener er like viktig som rett holdning og teknikk.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Flott mage, Marie! Sånn vil jeg også ha!

Marie sa...

Vet ikke hvem du er, men om du kommer og trener hos meg så fikser vi det ; )

Heine sa...

Shiit ass! Du må være grisetrent. Hva spiser du ?

Morten sa...

Knallbra mage, den ligger det mye trening og disiplin bak.

Marie sa...

Takk : )
Har trent ganske hardt de siste 17 årene og tror jeg er rimelig disiplinert.. Vet egentlig ikke om noe annet heller når jeg tenker etter ; )

HEINE: Hva jeg spiser ? Sjekk linken der det står "oppskrifter " på venstre side i margen på bloggen ellers skriver jeg til i morgen..

Anonym sa...

Rått! Kanskje jeg skal henge deg på kjøleskapet for motivasjon hihihi.

klem Anette

Marie sa...

Setter pris på at du henger meg på utsiden og ikke på innsiden, kan bli kaldt ; ))

Anett sa...

Shit Marie - jeg forgyller deg i 24 karat hvis du klarer å gi meg motivasjon til å få en sånn mage!
Så digg at du laster opp med vekter borte hos deg nå, jeg kommer løpende når det er klart !! (har hatt PT Pro på Elixia, men er ikke sånn superimponert dessverre - orker ikke betale for å få kjeft mere)

Takk for fin blogg og at du er med å gjøre nærmiljøet vårt et lite hakk friskere og sunnere :-)
Stå på !

Anett

Marie sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar Anett !
Så hyggelig at du mener jeg bidrar til et sunnere nærmiljø : )) Jeg gjør det jeg kan for å inspirere og skulle gjerne vært foruten all administrasjonsarbeid og bare motivere hele dagen !!
JEg skal ikke uttale meg om konkurrenter, men kan si så langt at jeg har hørt det før ; ) KOm til meg skal jeg hjelpe deg!
KLEM M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten