fredag 27. mai 2011

Tom Ka Gai ( Thai suppe ) på 1-2-3.


Her kommer en supergod og enkel oppskrift - Det er to posjoner og passer til både lunsj, etter trening eller middag. Ta med på jobben i termos da vel !

Ingredienser til to porsjoner 
  • 2 st kyllingfilét / kalkunfilet ( 
  • EVT reker )
  • 100 g frisk champingnon
  • 4, 5 dl kokosmelk
  • 4 - 6 charlottløk
  • 2-3 ruller sitrongress
  • 2 ts ferskingefær (sliced) 
  • 1 ts  himalayasalt
  • Saften av en kvart lime samt  skallet av en halv lime ( kun det grønne på skallet,det hvite er vont )
  • 2 ts finhakket chili ( og la noen mindre hele chili flyte rundt..)
  • 1 SS finhakket vårløk
  • EVT smak til med Himalayasalt / LOsalt og pepper til slutt -


Fremgangsmåte 

1. Del kyllingen i strimler og alle grønnsakene. ( evt finhakk )
2. Kok opp kokosmelken og la den syde i 5 minuter før du tilsetter kylling, champinjong chalottenløk, limeskall ( ikke saften), ingefær og sitrongress.
4. La puttre lit til kyllingen er gjennomkokt og tilsett så lime, chili og vårløken.
5. Serveres  rykende varm.

Obs : Ikke spis sitrongress og evt ingefær (smak og behag ). Her skal smaken kokes inn i suppa.

Nyt - dette er sunt og ikke minst digg !! 





For informasjon om kurs holdt av Aktiv Mamma gå inn på www.studiostepup.com

3 kommentarer:

Lin-Eli sa...

Denne har jeg prøvd selv. Nydelig!
Populær suppe her i huset:-)
Takk for bra trening i går forresten. Kjenner det litt i dag gitt..men det er vel meningen også;-)

Marie sa...

Ja, den er super! Manglet bare fiskesaus så er den mer eller mindre indentisk om man kan kalle det det- Ja, i dag skal du kjenne det godt ; ) Bare hvile i dag!

Nina sa...

Tror jeg må prøve denne en dag! :-)
Fin blogg har du også. Har nettopp startet selv ( i dag faktisk) så ta gjene turen innom :-)

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...