fredag 4. juni 2010

Få mest mulig ut av treningen!

Jeg har mange forskjellige type trening i løpet av en uke og enda fler ulike type deltakere i forskjellig type form på disse timene.PÅ slutten av siste Zumbatimen i dag pratet vi litt om dette og hvordan en time kan oppleves for de forskjellige deltakerne.
 Jeg har ikke delt noen av mine voksentimer inn i nivå, noe som for noen kanskje virker litt rart siden jeg har alt fra tidligere toppidrettsutøvere til helt nybegynnere på timene .
MEN, nå er det slik da at du selv bestemmer hvor hard timen egentlig skal være. Mange av øvelsene kan for meg gjøres superlette. Ta f.eks knebøy. Benytter jeg denne  i en styrketime og kjører 15 stk og jeg har to tre deltakere som er i knallform - ja da får de beskjed om å presse seg lenger ned ( gå dypere ), hente tyngre vekter eller utføre øvelsen med f.eks hopp.


"Normal" knebøy .. Herifra kan man gjøre mye som gjør at øvelsen blir tyngre og krever mer energi.
Dette er en super variant så lenge du har gode sko, godt underlag selvfølgelig ingen "jumpers knee".. Du bør ha god teknikk på "vanlig" knebøy og styrke til å holde knærne stabile og landet med rompa bakover og holde knærne bak tærne ( se alltid din skotupp...).

Jeg har meget sterke ben og mye skal til for at melkesyra skal komme, men jeg kan fint ta meg helt totalt ut da jeg klarer å presse meg til det ytterste ved å gå lenger ned og ta i kraftfullt på veie opp. Samme er det med bakketrening.. Intet problem for meg å komme opp, men jeg ønsker at det skal bli ett problem.. JEg VIL at det skal være tungt og at kroppen sliter- "JEG VIL FÅ KROPPEN UT AV KOMFORTSONEN" ellers vil jeg ikke komme i bedre form, kun vedlikeholde. Sån er det med alt.
Jeg ser det veldig på kondisjonstrening, zumba osv.. I oppvarmingen gjør alle det samme, men noen bare gjør litt, andre fullfører. Det ser nok likt ut for alle, men det er stor forskjell i det å  trene og det å ta i.
JEg husker jeg var på aerobic med en vennine for noen år siden og hun gikk ut av timen og var så fornøyd fordi hun ikke var svett. Hun var i såååå god form. Jeg kom ut som en oppvridd vaskeklut. Dette var en enkel Aerobic 1 time for nybegynnere.. Jeg var ingen nybegynner.. Så hvorfor var jeg så svett og opplevde den megaenkle timen så hard ?? Fordi jeg tok i!  Strammet musklene når armene gikk bak, hold magesmukulaturen inne, løftet bena med kraft og tok alle øvelser heeelt ut og beveget kroppen stort hele tiden.  Noen tror de er i god form fordi de kommer seg gjennom en time, men desverre.. det er ikke så enkelt. Man må legge litt kraft i øvelser, både kondisjon og styrke.
Så tenk på det når du går, danser, trener styrke eller annet.. Når du kjenner at du ikke orker ta i mer- GJØR det - stort sett klarer alle tre -fire repetisjoner til eller å løfte knærne fem-ti cm høyere. Etterpå føler du deg mye bedre og du får så mye igjen for treningen. Slutt å bare gjøre øvelsen,  fullfør dem med knallhard innsats.

Nei, nå må jeg legge meg- Skal ut å lufte en Bikini Boot Camp deltaker klokken 06.00 i morgen før felles frokost på studioet og Mommy & Me trening rundt Østensjøvannet. EN deilig start på dagen!

GOd Natt.

P.s .. gode råd til deg som trener styrke, boot camp, core, studiotrening etc.. Trykk her!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Marie, det du skriver er veldig lærerik og gjør en til å tenke seg litt mer når en skal trene. Takk for gode tipsene og særlig kjempe fine timer. Du er kjempe dyktig.

katia

Anett sa...

Hei Marie - fant akkurat bloggen din, og blir fra nå av en fast leser - jeg suger gjerne til meg fra all din brede kunnskap om dette som opptar meg veldig om dagen - trening og sunt kosthold :-)
Jeg må også spørre om noe jeg har lurt på lenge - har du konkurrert i Fitness ?
Stå på - keep up the very good work!

Anett :-)

Marie sa...

Takk for skryt Katia, hyggelig du stikker innom bårde her og på Studioet :)
Lykke til Med Mudo m.m :)
Marie


Anett: Så hyggelig at du vil begynne å følge bloggen min. Her er nok mye for en travel familiemor som deg som vet å sette pris på en sunn og frisk kropp!
Jepp, marie har konkurrert i fitness ja og aldri si aldri.. kanskje hun ender opp der igjen etterhvert ;))
Klem Marie !

Anett sa...

Så kult - ante "ugler i formen" da jeg så noen av bildene dine - sykt bra armer og rygg :-)
Mitt store idol er Kristine Weber - hvis jeg noen gang får bare en mikrobrøkdel av den kroppen, skal jeg være SÅ fornøyd :-)
(ikke at Frk. Vonka Koi er veldig ute av form heller akkurat - he he)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten