onsdag 7. juli 2010

Lavkarbo kyllingburger


Her er oppskriften på de fantastiske burgerne / biffene som flere har villet at jeg skal legge ut. 
Vi spiser ikke så mye karbohydrater her i huset, men bruk gjerne " Frød" oppskriften min og lag burgerbrød av dette. Vi spiser mye spinat grunnet nøytrale gode smaken som også barn liker- Viliker også litt spicy mat så chili serveres til voksne, men ikke til Stjerna på åtte år. Skal barn spise disse er det jo bare å dele opp "deigen " og unnlate chili i en av burgerne. 

Ingredisenser 
400 - 500 g kvernet kyllingkjøtt ( stavmikser eller sterke never.. )
3/4 vårløk eller et langt "blad" av en purreløk
20-25g friske korianderblader ( fåes i daglivarebutikker )
2 fedd hvitløk ( knust eller hakket )
1 lettpisket  Eggehvitte 
Fersk chili ( etter smak ) 
3/4 ts Kajennepepper 
1 sitron
1 ss raps olje til steking  ( eller annen nøytral olje )

Tilberedning

1 Bland alle ingrediensene utenom sitron og olje sammen (Koriander og løk hakkes i små biter ) Smak til med litt salt og pepper ( LO-salt eller seltin.....)

2 Lag fire deler av deigen med burgerfasong og legg i 20minutter i kjøleskapet. 

3 Varm opp pannen og tilsett oljen med middels varme.  Stek burgerne ca 4-5 minutter til de har brun fin farge. 

4. Når burgerne er ferdige skviser du sitron over hver av burgerne og lar det renne av på litt husholdningspapri ( torky trekker  til seg fort.. )

Næringsinnhold pr burger uten brød og spinat :
Proteiner 26g , fett 12 g ,Karboydratet 1g. Kun 216 kcal pr burger.




Ingen kommentarer:

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...