torsdag 30. desember 2010

11 tips for å lykkes med nyttårsforsett.

Fikk du ikke lengre ben eller strammere armer til jul du heller ? Da er det godt vi har de elskede og hatede nyttårsforsettene foran oss ! Ønsker du å komme i form i 2011 ? Her er noen tips som gjør at du kanskje holder forsettene litt lenger denne gangen.
1) HVORFOR vil du i form ?  Finn din inspirasjon og skriv det ned- Fokuser på dette hele veien. Vil du tilbake i den formen du var for to år siden- heng opp et bilde av deg selv på kjøleskapet og fyr løs med egeninspirasjon. 
2 ) Finn ut hvordan du vil trene og komme i form. Legg en slagplan - Vil du på treningssenter, trene ute i natur, med venner, alene, boxing, med barn, dansing ? Finn noe som DU liker eller vil prøve. List opp dette og ranger etter ønske, pris og mulighet. 

pastedGraphic.pdf
Barn ingen hindring! Spreke Mommy & Me deltakere tar knebøy ute i kulda-Flinke!
3 ) Når du har funnet ut hva du vil gjøre av type aktivitet/er  sett opp faste tider dette skal gjøres og hold disse tidene hellige! Uansett hva som skjer så ikke dropp treningen. Trening er investering i helse og det bør  venner og familie også se verdien av. Ta en senere kino eller flytt vennegruppa til en time før.
4 ) Vær realistisk! Sett opp delmål og hovedmål, og ikke gap over for mye. Det er mange som tror de skal gå fra "Mr. Bean" til Arnold på et år, men det er desverre ikke helt slik det foregår.

Treningstips for "nettnerder" og arbeidsnarkomane.
Jeg elsker treningsregler! Hver gang du går inn på Facebook jogger du 1minutt. Når du går  på bloggen din tar du 10 burpees og 50 crunches! Genialt.     
5) Skriv treningsdagbok eller f.eks en blogg. Det er så utrolig deilig å se hvor flink man har vært. Se tilbake og skriv samtidig ned ditt humør og se hvordan treningen har påvirket dette. De menneskene som kalger mest og er mest missfornøyd med vær, vind og økonomi er gjerne de som trener minst.. Hm.. pussig : ) Bloggen trenger ikke være mer spennende enn at du bruker den som en treningsdagbok hvor noen få ( eller hele nettet ) har tilgang til siden.
6) Ikke drikk alkohol i ukedager og drikk mindre i helgene! Fester og dagen derpå er med på å ødelegge så mye for disse forsettene. Personlig har jeg ikke noe problem med å være på fest uten å drikke, men for mange hører dette med. Alkohol er ikke bra i en livsstilsendringsfase og ofte ender det med at man er mindre aktiv dagen derpå, spiser mer shitmat og kroppen blir i ulage i en -to dager. Waste!

pastedGraphic_1.pdf
Helen vant "The Biggest Looser, 2009" og gikk ned kolosale antall kiloer. MEN, det er fåtall som har et trenerteam rundt seg 24 timer i døgnet, samt tv-kameraer som dokumenterer alt som gjøres.Klart det er enklere å få av seg kiloene da. MEN, det finnes noen tilsvarende opplegg i Norge- Boot Camp som foregår på en noe mer skånsom og anonym måte og egne vektreduskjonskurs osm inkludere både tening og kostholdsveiledning. 
7) Er hjemmetrening et alternativ ? Drop ergometersykkel, tredemølle og abflex til privatbruk. Disse samler stort sett bare støv, er ofte lite sikre ( billige hjemmeløsninger etc ) og skaper ofte mere dårlig samvittighet enn de gjør nytten sin. Klesknagg ender vel de fleste hjemmetreningsapparater opp som. Gjør heller som 1014 andre Nordmenn( Hjemmetreningsutstyr som jeg anbefaler finner du nederst på dette innlegget )

pastedGraphic_2.pdf
Legg ut ditt hjemmetreningsutstyr av denne typen på Finn.no og få tilbake litt av de pengene du brukte på det. 
8) Belønn deg selv!!  Når du har holdt deg til din slagplan og trent så mye som du har villet og kunnet er det lov med en liten premie. Ikke belønn deg etter buksestr og vekt, men innsats! Det er mye mere motiverende.  Nytt treningstøy etter treningsøkt 30, Spabesøk etter 60 timer osv..  
9) Påfyll av inspirasjon etter en - tre måneder. Når du merker at motivasjonen begynner å gå ned og effektene av treningen kanskje ikke vises / føles like mye som i starten er det kjempevikig å holde ut. DET ER HER HALVE NORGE FALLER AV! Kjøp deg treningsblad ( kun som inspirasjon.....), ta med deg en venn på trening som er supermotivert og som smitter over på deg, reis en helg på spa - Gjør noe hyggelig for kroppen din! Kommer du deg over denne kneika er det stor sjans for at du kommer deg helt til sommeren med god trening. Den perioden som det "stagnerese" er ofte den perioden musklenen begynner å utvikles mer- vekten står dermed naturligvis stille og kan til og med gå opp litt, men dette er jo det vi ønsker- mer muskler slik at basalforbrenning vår går opp!
10) Omgå sunne folk! Ja her er det vel mange som blir provosert, men det hjeper ikke å omgi seg med de som påvirker deg til det motsatte av det du ønsker.  Det er vanskelig å slutte å røyke hvis partneren din skal fortsette og det samme gjelder sunnere livstil og trening. Er din venner / familie lite villige til å være aktive som deg så begrens omgangen en periode til det ikke er like stor utfordring å si nei til kake på torsdag og fest alkohol på festen. 
11) VÆR STOLT AV DEG SELV! Ikke tenk kilo og cm, men trivsel og innsats! Lykke til! 
Utstyr Om du skal trene hjemme. Medium stor ball som kan trenes med, men også sittes på. Å sittepå en ball ved pc-bordet er en fantastisk måte å trene opp core-musklene samtidig som du sitter mykt og behagelig. En strikk med håndtak, to sett vekter - oppvarmingsvekter og noen tyngre. Treningsmansjetter til arm og ben. Dette er ting som ikke tar så stor plass og som det finnes et stort antall øvelser du kan gjøre og som beskrive lett på nett, youtube, blogger etc. 
Her kan du lese om en som virkelig fortjener kredd! http://www.f-b.no/nyheter/superslankerens-nyttarstips-1.5925860

1 kommentar:

Liva sa...

Bra tips Mari. Supermotivatoren som du er. Skulle ønske jeg bodde i ditt område og kunne blitt med på dine inspirerende timer. Litt langt fra sverige som jeg har flyttet til med min familie.Lover å besøke denne siden ofte for å få glede av de gode oppskriftene og humøret ditt som skinner igjennom hver linje man leser. Stå på med ditt herlige og motiverende vesen.
Godt nytt år fra LIva med familie- tidligere mommy and me deltaker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten