torsdag 27. desember 2012

Kropp på bærtur..

Det er ikke godt å kjenne at kroppen er i ubalanse. Før jeg ble gravid var kroppen mer i balanse enn på mange år og det var mest sannsynlig derfor jeg også ble gravid. Nå føler jeg at den er helt på bærtur hormonelt og i tillegg så har jeg bekkenløsning som overhodet ikke vil slippe taket. Disse to tingene setter en stor demper på humøret mitt og motivasjonen for det meste daler. Har Hatt fire treningsfrie dager nå i håp om at bekkenet skal bli bedre, men det er fortsatt vondt så det blir en treningsøkt i dag ja, for føler nesten at det er værre i bekkenet.
Å merke at forbrenningen har blitt så mye dårligere er noe jeg IKKE gidder å godta så jeg har bestemt meg for å endre diett selv om den gamle fungerte fint i mange år. Nå virker kroppen min mer 'skadet' og som om den har store problemer med å takle matvarer jeg tidligere ikke har hatt problemer med.Det som fikk meg i balanse sist virker ikke lenger så derfor blir det å teste ut og endre litt på dette som får fokus inn i 2013. Da jeg har store smerter i bekkenet når jeg trener så blir det ikke noen endriger der annet enn at jeg skal prioritere behandlinger hos fysio og kiropraktor hvis jeg får barnevakt.
Siden jeg har mange lesere som også har Pco/s så tenkte jeg lufte hva jeg skal gjøre fremover både av trening og kosthold. Jeg driver og jobber frem en test-diett basert på erfaring og kunskap rundt pco/s for å se om det kan hjelpe på symptomene mine og få meg i balanse.

Hvordan merker jeg at kroppen er i ubalanse:

Forbrenningen er dårlig
Restituerer seg dårlig etter trening (trening har ingen merkbar effekt på hverdagen..).
Humørsvigninger
For mye cortisol i kroppen
Legger på meg av typiske "ja-matvarer".
Sliten ( har også noe med ekstrem jobbsituasjon om dagen, men alt henger i hop...).

6 kommentarer:

Kristine Ramsøy-Syse sa...

Gleder meg til å følge med på det.. Kjenner at jeg har en kropp som IKKE er fornøyd med at jeg ikke har trent og bare spist nei-mat en stund!! Så her må også noe gjøres gitt!! Han kiropraktoren Kristin og naboen brukte på Røa er veldig dyktig på bekkenløsning, er verdt et forsøk.. Elin(naboen) sleit lenge og klarte nesten ikke gå. Tilslutt gikk hun til han. Hun reiste fra Fetsund til Røa noen ganger og ble mirakuløst bedre.. Nå jobber hun som spinninginstruktød på Spents i Fetsund..

Marie sa...

Hei!
Da blir det gulerotdiett på deg også da jo! Nei da, men du er hjertelig velkommen til å bli med på opplegget mitt :)
Stemmer at Kiropraktor skal være det beste,men jeg har ikke anledning så lenge jeg ikke har barnevakt. Espen jobber jo til 16 og da begynner jeg på jobb så her er det litt av et puslespill for å få til noe slikt , men må prøve å få det til nå.. Klarer ikke danse ordentlig og knebøy og utfall er smertehelvete hvis jeg først prøver :(

Cassandraen sa...

Hei og så fin blogg du har!

Jeg som sikkert tusen andre nordmenn skal starte ett nytt og bedre liv på nyåret;)) Ser at jeg kan få mange gode tips her til både trening og kosthold:))

Ønsker deg en fin dag videre:))

Marie sa...

Så hyggelig, takk!
Ja her må du bare titte innom for tips, triks og spørsmål om ny livsstil :))
Du får ha et godt nytt år da og takk for hilsen !!
MArie : )

anita sa...

Kjedelig når kroppen ikkje vil/kan det hovudet vil! Og ingen trøstende ord fra meg heller. Under og etter siste fødsel hadde eg problemer med bekkenet, men fekk god hjelp fra fysio - bekkenløsningen "gav" muskelknuter! Håper behandling hjelper deg videre og ha ei god nyttårshelg forran deg og du\ine!

Marie sa...

Hei Anita.
Det hørtes ikke godt ut.Korppen er kjip noen ganger, men det gjleder å ta kontrollen tilbake og det skal jeg gjøre nå : )
Takk for hilsen og Godt Nytt År til deg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten