Denne oppskriften er nydelig middag på en varm sommerdag og fantastisk som restelunsj på jobben. Den er proppfull av sunt fett, nyttige vitaminer og mineraler som metter lenge. Du velger selv om det blir en varm eller kald rett. Ønsker du det som en varm rett steker du laksen i panne eller ovnen samtidig som du forbereder salaten. Ønsker du den kald lar du alle kokte/stekte ingredienser kjølne før du ”danderer” tallerknene / matboksen. Har du litt dårlig tid kan du også lage en salatbolle av det hele.
Ingredienser
Laksefilet 400 – 600g
2 – 3 ferske rødbeter
1 rødløk
2dl rød Quinoa (… hvit eller sort - bland gjerne )
Spinat
1 -2 Hvitløksfedd
4,2 dl grønnsaksbuljong ( kjøp gjerne på helsekost eller Smart Club en variant uten gjær )
2-3ss sitronsaft ( helst fersk… )
1 kloss fetaost 100 -150gram
6 walnøtter eller en håndfull pinjekjærner
Fremgangsmåte
Kok rødbetene i 5 – 10 minutter og skjær i tynne skiver når de har avkjølt litt. Kok opp Quinoa i buljongvannet etter anvisning på pakken ( mellom 15 og 25 minutter ) Skyll spinaten godt og riv den i mindre biter ( ikke riv hvis det er babyspinat ) . Legg så spinaten i bunnen av tallerkenene etterfulgt av et lag med skivet rødbeter. Legg så quinoaen over rødbetene. Press over fersk sitron og spre hakket rødløk, hvitløk, fetaost og walnøtter over. Stek laks med det krydderet du foretrekker ( LO-salt, Seltin, pepper, chili…) Legg så til slutt over den nystekte laksen øverst på salaten og server med iskaldt vann med litt ingefær og / eller sitron i .
Kos deg, og kom gjerne med tilbakemeldinger !!
Marie : )
2 kommentarer:
Denne så god ut!
Kan man bruke Cous cous i stedet tror du ?
Klart du kan, men da blir ikke retten like rød ;)
Den er super god !
Enjoy ( hvem du nå enn er ..)
Marie :)
Legg inn en kommentar