mandag 18. oktober 2010

Trender i treningverden 1980 - 2010 - Heftige videoer.

Trening har i det 19. århundre vært en stor hipp ting og VG har i dag tatt opp nettopp dette med trender i treningsverden. Hvis man tror at trening er noe som har blomstret i takt med Elixia og Sats sitt inntog i hvermansens liv så er det helt feil.  På 80`taller var det megahipt å "pumpe jern" på slitte gym ,og se blank og fin ut som på muscle beach. Og man bare måtte ha alle  VHS`ene til Jane Fonda om du var mellom 16 og 40år.  De første VHS` ene til Jane Fonda virket ikke på norske spillere, men jeg tror ikke Norge led noen nød av den grunn ;P
I dag er den nyeste trenden "piloxing" noe jeg aldri kommer til å teste og det er av samme grunn som jeg ikke gadd å kaste meg på Forsja trenden med stenger/sabler i sal. Ønsker jeg å trene pilates gjør jeg det og vil jeg trenes i filler og bare nyte melkesyra da trener jeg boksing.
Enjoy- her er det duket for latter : ))
1980 - Jane Fonda Treningsvideo

Trenger vel ikke si så mye, men legg litt merke til gutta i bakgrunnen.. Og de som tror det er et " Mad-TV " innslag.. Nope- dette er seriøse greier :))) 

1982 - " Jazzersice " treningsvideo
( dette finnes fortsatt på noen dansestudioer rundt om, men regner med de har fukgt litt med i tiden.. )
Fantastisk video!!!! Om du skal søke jobb hos meg- så gjør alt annet enn denne damen sier ;))
Sliding / Gliding  Populært fra ca 1994/ 1995
Midten av )=tallet begynte trening å bli en skikkelig industri man kunne tjene penger på. Reebok, Schwing, Nike m.fler begynte å produser gruppetreningsutstyr til den store gullmedaljen. Slide og Spinning er det jeg husker best, selv om det er et fåtall i verden som driver med slide i dag ( skjønner ikke at folk ikke vil slide enhel time ?? haha )
Tidlig midten av 90tallet- Cindy Crawford - treningsvideo
JEpp.. this I have :) Frustrerende video med en som konstant teller, men her har de lagt over musikk.. Det er fortsatt viktig med string i baken når man trener.. Mon tror hva det er godt for ?? ( ja,da.. hadde det og jeg ..kremt..)

1997 / 98 Les Mills "dilla" i Norge. Godt konsept tar over salene for sliding og annet "trendy ".
Les mills er et konsept som produserer treningsprogram og kurser instruktører til å lære disse bort på helsestudioer over hele verden. Nok et meget hypet opplegg som har klart å få kvinner til å ville trene med vekter ( noe mange lenge ikke har villet da man får så store muskler..ehem..) Ikke noe annerledes enn vanlig styrke i sal, men du er desverre låst til faste program med fast musikk ( som ikke alltid er det beste.... ) Body Pump vises under, men da en video fra senere årene..

Alt skal være Hot-Hot-Hot 2000 / 2005 - Ministry of sound + + +
Club DJ`s og kjendiser skal nå alle som en produsere hotte videoer til hjemmebruk-. Noen helsestudioer begynner i 2000 og 2001 ( som jeg husker hvertfall ) å invitere DJ`s inn på helsestudioene. Drakter med string er byttet ut med Hot-Pants og bare mager i nye og ne.


2006 / 2007 Even hotter!!! Strippaerobic og Tease DanceJa, da.. Pamela Anderson og Carmen Electra kan vi vel takke for dette. Moro var det hvertfall ( jada.. har strippaerobicet med Carmen jeg ..)
Litt usikker på om det er mest fjortiser eller mannfolk som faktisk kjøpte DVDène til Carmen, men uansett- nice jente da og hvem vil vel ikke komme i form som henne ??


Ja..ja.. utover dette finnes det vanvittig mange flere trender- Yoga kom jo for fullt på 90tallet, samme med PIlates som kanskje i Norge først ble kjent gjennom Tv-Shop .. Og helt til sist må jeg jo legge til en video - Og ja.. undertegnede er selv med på denne ( og laget den med den tøffe gruppa .... )
2010 ZUMBA med Aktivmamma !!! Enjoy!
Og bare for å skyte inn... Zumba har snartoverlevd sitt tredje tiår så kjære VG-journalist, ZUMBA har kommet for å bli!

3 kommentarer:

Anette Lundsten sa...

hehehe...utrolig morsomt å se tilbake i tid. Jeg hadde ikke min egen treningsdrakt med string, men fikk låne mamma sin husker jeg :-) Blir spennende å se om 10-15 år, lurer på hva vi tenker om Zumba da?
Ellers så synes jeg bloggen din er super, mange bra tips:-) You go girl!

Anette L

Marie sa...

Takker søte deg :)
Jeg hadde en treningsdrakt med string.. Fra Reebok- og "alle" misunnet meg denne flotte drakten- Hadde show på Brannfjell med Stine og Co og opptrådte i denne på en skoleavslutning ( med "freshe" sykkelbukser til ). Drakten hadde også trendy høy hals! Gode gud.. Det skal vist være et bilde av det et sted og grøsser dersom det havner på nett ;))
Stå på kjære deg! Hva med og begynne å blogge litt selv ? Driver med mye spennende du også ;))
Marie

Anonym sa...

Carmen er hot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten