Havretoddy med eplesaft og kanel
2dl eplejuice
3dl havremelk*
1ts malt kanel
1ts honning eller annen type søtning ( jeg foretrekker agavesirup/nektar ).
Varm alt i en kjele, bland og server. Toddyen skal kun varmes, ikke koke og bør ikke nå mer enn 50grader.
* Oppskrift Havremelk : Du trenger blender eller kjøkkenmaskin / kraftig stavmikser, sil ( best med posesil i nylon).
- 2 dl Havregryn ( ukokt )
- 4 dadler uten stein ( evt annen søtning )
- 1 liter kaldt vann
- 1 klype salt
Bland alt sammen i en blender til alt er blandet godt Sil så melken ut. Havremelken bør oppbevares i kjøleskap.
2 kommentarer:
Denne virket som en hit.. Kanskje forsøke å lage den en kveld!!
Du, den er supergod! Sikker på at alle turgåere vil elske denne på termosen når kulda virkelig kommer : )
Legg inn en kommentar