Ingredisenser
- 200 - 400 g Røde linser ( avhengig om du vil ha suppe eller gryterett )
- 4 -5 Gulerøtter
- 150 - 350 g Søtpotet
- 2 stk stangselleri
- 2 kyllingfileter / Kalkunfilet ( Kan sløyfes for vegetarvariant )
- 1 rødløk
- 1 boks hakkede tomater eller 4 skrelte og knuste store tomater
- 2-3 fedd hvitløk
- 1/2 - 1 rød chili
- 1/4 lime
- 7 - 10 dl vann ( Avhengig av om du vil ha suppe eller gryte )
- Krydder etter smak : Basilikum, timian, seltin + + etter smak
- 1/2 dl raps eller solsikkeolje til kyllingen
- Laubærblader
- Sett i ovnen på 225 grader
- Legg kylling/kalkun i en ildfastform med 1/2 dl vann, olje og saften av lim. Krydre med basilikum og timian.
- Stekes midt i ovnen 25 minutter ( 35min om den er frossen ).
- Surr hvitløk og chili i en gryte før du tilsetter vann og salt.
- Hakk alle grønnsaker i biter og legg i gryta.
- La det koke i ca 15 minutter før du tilsetter linsene.
- Ha i krydder, laubærblader og tomat når linsene ser ferdig kokt ut.
- Skjær kylling/kalkun i biter og hell sammen kraften over i gryta.
La det hele putre sammen i noen minutter før du serverer.
Denne gryta er utrolig god også dagen etterpå ( nesten bedre, bare tilsett litt vann og varm opp ).
Ikke spis laubærbladene...
Kos deg!
1 kommentar:
Denne var nydelig ! Fant den på Alles Oppskrifter og kommer garantert til å lage den igjen. Takkf ro at du deler flotte treningstips og gode oppskrifter.
Legg inn en kommentar