fredag 21. januar 2011

Gravid og redd for å legge på deg ? Forskning viser...

..at det å kutte ned på matinntaket kan nemlig få varige følger for barnets hjerne.

Det antyder en studie der forskere har undersøkt hvordan lite mat påvirket fosteret hos bavianer. Det virker kanskje rart for noen at det er en sammenheng mellom bavianhjerne og mennesket, men sammenhengen er så lik at dette er en rapport med tungtveiende informasjon for gravide.
Funnene i raporten er publisert i tidskriftet  " Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)".
Er du selv gravid eller har fått barn ? Da lurer jeg på hva du tenker rundt dette med vekt og graviditet. Faller det deg naturlig å legge på deg 10-20-30 kg eller opplever du at det er vanskelig å kose deg med mat og at for hver kilo føles det vanskeligere å være gravid ? 
Du kan lese mer her om raporten om graviditet og for lite mat. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spiste alt jeg kom over og mer til. Hadde "cravings" for det meste og veltet meg rundt i min i egen kropp med god samvittighet. Det er nå jeg sliter. Fire år etter og 16 kilo for mye har jeg det ikke veldig godt med meg selv lenger. Føler at slaget er tapt for hver gang jeg starter på en diett fordi det ender alltid med stor sprekk.

Anonym sa...

Jeg liker ikke å bli sammenlignet med aper, men jeg er gravid og tenker jo litt over det å holde figuren slik passe da. Jeg spiser vanlig, men hva med de som kaster opp all maten ? Får de uintelligente barn de da ? Uforskyldt selvfølgelig ? Dette var ikke hyggelig lesing, men allikevel viktig.

Anonym sa...

Jeg er gravid nå og har under 3uker igjen til termin. Vekta har økt med litt over 20kg, men mye er nok vann. Føler at jeg har spist vanlig, men har jo vært konstant sulten. Men har følt at kroppen er sulten av en grunn og derfor spist mer enn vanlig. Er jo ikke noe gøy å tenke på de ekstra kiloene, men de skal nok vekk igjen. Jeg føler at når kroppen sier at den er sulten så bør man spise, hvertfall til en viss grad.

Marie sa...

Til dere som er gravide- Gratulerer! Godt å høre at dere spiser når sulten melder seg. Jeg har mange meninger om kosthold og gravide, men så lenge man tenker fornuftig og ikke spiser for to så klarer man seg som regel veldig bra. De ekstra kiloene er der av en grunn og de går like lett av etter fødsel som på så lenge man holder seg aktiv og nomralt sunn. Lykke til med fødsel begge to!

Anonym sa...

JA!
Jeg var i alle fall livredd for å legge på meg, visste jo ikke hvordan dette ville utarte seg..heldigvis har jeg hatt fin form til nå (er halveis) kan trene og spiser normalt -vektøkningen mener jeg da får bli som den blir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten