mandag 25. april 2011

Når barn blir offer for mors kroppsfiksering - åtteåring på botox!

Etter å ha holdt vektreduksjonskurs noen år ser jeg at det kan påvirke familier på mange positive områder. Mor får bedre selvtillit= mor er blidere i heimen. Mor lager sunnere mat = barna er mer konsentrert på skolen..osv.. Men noen sliter mer enn andre, og ofte helt uten å vite hva man utsetter barna sine for. For noen er det helt vanlig å prate om sin " stygge kropp" og dele bekymringer rundt vekten foran barna. I mange tilfeller helt undøvendige bekymringer fra mors side, men for noen barn kan det forme de mer enn du tror.. Ille er det også med de kvinnene som lever gjennom barna sine.. "jeg ble aldri tynn - s å da skal du være det", " Jeg ble aldri superstjerne så da skal du bli det" og koste hva det koste vil ja..

2008 to do list 3


                            


Jeg ser flere som høylytt klager foran sine små barn (døttre i sær..) om både pupper, mage og lår noe jeg vet at påvirker døttrene negativt. Det man kanskje ikke tenker over er at barn blir som en liten kopi av oss når det kommer til selvtillit i voksen alder... Veldig ofte får usikre mødre, usikre barn. Rynkefikserte foreldre, botoxfikserte barn. Så som forelder er det så uhyre viktig å ikke presse våre negative tanker rundt kropp på våre barn. Våre barn synes at vi foreldre er perfekte så ved å klage over vår egen kropp vil mange tvile på sin egen. Jeg har ikke tatt botox, men hadde jeg gjort det kan jeg love deg at datteren min ikke skulle ha vist noe. Nå har ikke jeg planer om å ta botox, men lenger ned kan du lese om en som har tatt den litt for langt...Hvordan unngå å påvirke barn når man er missfornøyd med seg selv:
  • Det viktigste er selvfølgelig å trives med seg selv, da er ikke dette et tema, men klarer man ikke fikse selvbildet sitt så bør man rett og slett fake litt selvtillit eller unngå å la barn høre våre tanker rundt dette. 
  • Ikke la barna stå sammen deg på badet hvis du ergrer deg over ditt eller datt. 
  • Ikke bruk ord som slanking, fasting, vektreduksjon osv rundt barna. 
  • Unngå å bruke vekten din til annet enn å veie bagsjen til ferien. 
  • Veie deg kan du gjøre hos legen en gang i året eller ved et treningssenter etc. Trenger du vektkontroll finn et sted å veie deg der barna ikke ser deg. Hvis de ser deg veie deg ofte så ikke "uff og oi" deg over hva den viser. 
  • La barna se at man ikke dør om man har ettvekst, litt hår på bena eller en fødselsklump på magen. Vi har fått en kropp som vi skal holde sunn og det yttre som freshe bryn og sminke er ikke en nødvendighet for å ha et lykkelig liv alltid... 

Les om lille Britney som fikk sin første botox-injeksjon før hennes 8`års bursdag her.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Hva i alle dager.. Botox på en 8 åring, og voksing.... Jeg blir provosert...

Marie sa...

Ikke sant! Arg.. Men, men.. da vet vi hva Stjerna skal få i 10`års gave da. Restylane kanskje ? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten