Følg min blogg med bloglovin
Rotet litt i "arkivet" mitt og fant denne oppskriften som jeg anbefaler alle som liker nøttpålegg. En sunnere variant som er kjempegod !
Rotet litt i "arkivet" mitt og fant denne oppskriften som jeg anbefaler alle som liker nøttpålegg. En sunnere variant som er kjempegod !
Dette går kjemperaskt, smaker godt og er sunt! Selv liker jeg å spise det som dipp til minigulerøtter og eplebåter. |
Dette trenger du :
- Ca 3dl usaltede nøtter ( pekannøtter, mandler, cashewnøtter, hasselnøtter, peanøtter osv ) Har kun testet med to typer på engang, men her kan du teste og blande som du vil.
- 3-4 ss med f.eks solsikkeolje ( eller annen foretrukket olje )
- 2 ss honning
- 1/2 ts havsalt evt noe mer himalayasalt.
Slik gjør du:
- Knus nøttene i en foodprosessor eller lignende til de er godt most. Samtidig som nøttene moses tilsett oljen forsiktig i.
- Når det blir en litt kremet konsistens tilsetter du resten av ingrediensene.
- Ha til slutt i litt fler nøtter tom du liker den mer "crunchy" varianten. Mos til ønsket konsistens.
- Oppbevares i luftett glass / boks ( Norgesglass..) i kjøleskap inntil to uker.
Tips...
- Jeg vet ikke, men ser for meg at med litt kakaonibs og rå kakao eller mørk drikkekakao så blir det et sunnere sjokoladepålegge / dipp/ glasur. Stjerna og jeg har nå avtalt å lage vår egen variant av dette også, men mor må bare komme over denne svangerskapskvalmen.
- Ristede nøtter gjør at smaken blir mer fremtredende og kan fint benyttes i pålegget. Selvfølgelig hadde jeg da ristet de i ovnen selv .
Marie
2 kommentarer:
lager hjemmelaget nugatti hele tiden. love it :)
Jeg er redd for å gjøre det for da tror jeg nemlig jeg må stå på kjøkkenet hele tiden for stor og liten her i huset haha.. Men må nok teste det ut ja :)
Legg inn en kommentar