Ingredienser
6 /10 porsjoner avhengig av mengden grønnsaker. Husk å spe på med litt ekstra vann dersom du kjører på med masse grønnsaker.
400/ 600 g karbonadedeig
1 1/2 liter vann
1 blokk gjærfri / saltredusert buljong ( helsekost eller utvalgte dagligvareforetninger )
2 vårløk
1-3 fedd hvitløk
1-3 fedd hvitløk
2 - 3 passe store søtpoteter
1 rødløk
2-4 gulerøtter
1 lite kålrabihode
1-2 stilk stangselleri
1/2 squash
2-3 store champignon eller aromasopp ( kan sløyfes )
1 boks knuste tomater ( ica`s økologiske eller Heinz )
1dl Quinoa ( rød, hvit eller sort.. )
1⁄2 ts LO salt, seltin eller himalayasalt
1/2 ts nykvernet pepper
Div krydderurter etter smak ( chili, timian, basilikum, + +)
Slik gjør du:
- Brun kjøttdeigen i litt olje og ha over i en gryte med vann/kraft.
- Rens og del søtpoteter, gulrøtter, vårløk, squash og selleri i skiver.
- Finhakk løk og ha grønnsakene over i gryten med vannet ( jeg liker sprø stangselleri, så jeg tilsetter den litt senere...)
- Tilsett de hermetiske tomatene.
- Kok opp og la suppen småkoke til grønnsakene er knapt møre. - - Kok pasta etter anvisning på pakken.
- La suppen trekke til alt er gjennomvarmt.
- Smak til med krydder som cayenne, basilikum , hvitløk osv.
- Server gjerne med et nyrevet dryss med parmesan- snadder!
For flere oppskrifter følg denne linken : Oppskrifter
5 kommentarer:
Både hørtes å så kjempegod ut! Takk for oppskriften :D
Den er knallgod og supersunn. Når jeg lagde den nå sist kokte jeg ikke grønnsakene noe særlig så de ble mer som dampet.Liker ikke myke grønnsaker, må være litt knas- da er det jo mye mer næring også : )
HA en fin dag !
Slår den linsesuppa de da Marie ? Den spiser vi hver måned og hele huset elsker den. Denne skal prøves denne uken.
Hilsen Gry
( fra mommy an me kurs for tre år siden )
Hei Gry !
Håper alt er bra med dere.
Jeg vet ikke om den slår den, jeg er fortsatt linsegryte-fan, men jeg tror Espen liker denne best.
Den er hvertfall kjempegod :O)
Ha en fin dag!
Har lagd den i dag. Den er så god!!! Måtte forsyne meg en gang til :-)
Legg inn en kommentar