fredag 5. februar 2010

PUSH- skrevet av Sapphire

PUSH, den omdiskuterte boken skrevet av Amerikanske Sapphire har blitt film. Jeg leste om boken for noen år siden og tenkte at denne blir for sterk kost som småbarnsmor, men nå skal jeg virkelig se film og lese bok ja. JEg er en faktabok "junky" , men nå er det på tide å lese  en bok som ikke handler om kropp, sykdommer, skader , kosthold og trening igjen. På grunn av  media har vi aldri før hørt mer om misshandling i hjemmet mer enn nå. Jeg gremmes og leser ofte kun overskrifter da jeg ser det blir for mye å svelge til tider. Senest i går leste jeg headingen om en 16 år gammel kurdisk jente som ble levende begravd av sin far grunnet at hun hadde guttevenner. Der stoppet det for meg.... Klarer det bare ikke. Noe må jo gjøres!

Jeg så intervju med Sapphire og  ble med en gang klar for å lese boken da hun belyser temaet "mor som misshandler". Dette er noe man vet skjer, men kanskje ikke helt vil ta inn over seg. Jeg kjenner til noen eksempler irl der dette har skjedd og det smerter meg å vite at det har skjedd. Det er flott at en bok /film får ut  at det ikke alltid er far som er den værste.
I boken handler boken om Precious som  blir misshandlet seksuelt av både mor og far og i ettertid får to barn med sin far og blir fysisk og psykisk misshandlet av mor. I filmen med samme navn som hoved karakteren " Precious" er det ikke skildret seksuell misshandling fra mor da forfatteren selv mente dette ble for sterk kost.
Det er mange tøffe temaer som taes opp som bl.a. at det ene barnet Precious får med sin far har Down Syndrome og hun selv får HIV.
Så det baller seg på med triste temaer som er viktig å få opp og ut. Jeg kan ikke si jeg gleder meg til filmen, men ser virkelig frem til å se den og til ha et par ritktig gode samtaler etterpå.
Vil du være med på denne filmopplevelsen sammen meg ?? Den kommer på kino fra i dag av og jeg håper jeg får sett den i vinterferien med en eller fler venniner.

Precious til venstre og ene  datteren hennes på morens fang.
Blogglisten

4 kommentarer:

Beate sa...

Hei..

Denne tror jeg at jeg vil driste meg til å være med å se.. Vil være nødvendig med samtalepartnere etterpå og slik jeg leser deg så tror jeg du også vil trenge litt nære venner for diskusjon etterpå..

Si ifra om og når du/dere skal se..

Marie sa...

Ja, gjør det! Vi tar en jentekveld med mat og fil i vinterferien !!!

Kristine sa...

Jeg blir gjerne med å ser denne filme!! Kunne tenke meg å lese boka også jeg Marie, har du den fortsatt??

Marie sa...

Den var jo bare sååå br! Takk for hyggelig selskap jenter!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten