søndag 25. juli 2010

Hvordan unngå forfall på ferie !

Alt handler om ballanse ! 
Kalorier inn, kalorier ut!
Her kommer noen tips for hvordan komme hjem i samme stand som du dro..

1. Sørg for at ditt reisefølge er på nett med deg helsemessig, da blir alt mye enklere. Det er ikke enkelt med de som bare vil ligge å slurpe i seg pils og late seg om du selv ønsker å ballansere ferien med aktivitet og avslapning. Vær enig før avreise om hvor mye tid som skal brukes til trening. 
2. Book deg inn på hotell med treningsrom, gjerne svømmebasseng og aller helst frokost buffe. Sjekk ut om hotellet har tennis, squash, golf osv slik at man kan variere og kanskje gjøre noe annet enn det man pleier å gjøre hjemme. 
3. Start dagen med sunn frokost du kan velge selv. Bor du i leilighet så ta turen på markedet og kjøp inn friske frukter, egg og nøtter. Nam!

4. Spis mest mulig saltfattig- dette binder vann og gjør en oppblåst, spseielt om man flyr dit man skal og går veldig mye rundt ( eller overhodet ikke går rundt...)

5. Bland og miks! Når du spiser på restaurant så husk at du kan i 99% av alle restauranter og spisesteder bytte ut ingredienser i maten.  Bytt f.eks ut risen eller potetene med stedets beste dampede grønnsaker og be om å få saus i en skål på siden ?  

6. Ikke drikk alkohol hver dag ( ingen dager om du spør meg..), men kanskje to av syv dager. Alkohol er ekstremt kaloririkt ( les blogginlegg her om du vil vite hvor mye du må trene for å få v deg en drink...). Husk også at alkhol ER dessert...  Pose og sekk er ikke heldig når det kommer til negative kalorier... 


7. Velg desserter med friske frukter. De fleste land har også nydelige yoghurtiser som er noe bedre enn ordinær fløteis. ( fruktpizza med youghurtis, friske frukter og bær )

8. Drop trikk, taxi og bane overalt.  Hvorfor ta transport når du går glipp av sååå mye på veien. Bruk bena!  

9. Ta turen innom en sportsbutikk og kjøp deg nytt fresht treningstøy som du kan bruke på tur eller i studioet. Så forfriskende med nye klær og motiverende for de som kanskje ikke liker å gå turer eller trene på ferie ( eller generelt..).
Hvis du tror ferien vår har vært kjedelig med bare kaloritelling og trening tar du feil, men vi har stått opp tidlig og vært super effektive på morgenen,  brukt god tid på frokost og treningen, men alt i mellom gikk kjapt. Utrolig deilig å starte kulturspaningen eller shoppingen klokken 11, ferdig spist, trent, badet og klar! God Ferie! 

PHOTO: Alle bilder er tatt selv med en sliten Iphone i Praha juli 2010.... 

2 kommentarer:

Silje sa...

Så bra tips! Jeg klarer ingen av de på ferie : /

Marie sa...

Klart du klarer! Det er viljen det kommer ann på og hvor mye man har lyst.
Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten