tirsdag 10. august 2010

Forbannet Urettferdig av foreldre å "leke" på denne måten!

Vi velger ikke våre foreldre, vi velger ikke vår oppvekst og vi velger ikke hva slags  liv som stakes ut for oss. Vi kan påvirke vår hverdag, men dette skjer i samråd med foresatte  som veileder oss i riktig retning og gjør oss til selvstendige voksne mennesker. Når man er liten kan man ikke påvirke noen som er så " syke" at de misshandler de som er svakere enn seg.. Eller feil, man kan påvirke på den måten at hvis man kuer seg og adlyder så får man kanskje en mildere straff, men det kan vel ikke kalles å påvirke i den forstand.. man bare unngår grusomme situasjoner og handlinger..
Jeg gremmes av artiklene i VG om dagen, ikke at de skriver noe som er feil ( vel- et par headinger har vel vært litt missvisende..) , men det er tall som er vondt for vanlig mann i gata å svelge. HVEM F*** er det som slår sitt eget barn, eller missbruker en i familien ?!!  " Hver dag kommer det inn et barn på sykehus med skader som følge av familievold" står det i VG nett i dag. Kan noen forklare meg hva som er feil og ikke unnskylde det med en diagnose ?
                                                                                                                                                     
Det værste er at dette ikke nødvendigvis trenger å være barn av alkoholikere eller rusmisbrukere, men av kontrollerende mødre, maktsyke fedre eller sjalu søsken - De kan være den hyggelige naboen, dama i kassa på butikken, han som fikser sykkelen din for en billig slant eller han som holder døren for deg på kotoret. Det står ikke "maktsyk barnemisshandler" i pannen på folk-                        Men det burde det!
JEg vet med sikkerhet at barn som har det vondt i oppveksten kan vokse opp og leve et tilsynelatende bra liv....på utsiden. MEN minner bærer man med seg og preger ens selvtillit, betsluttsomhet og livstil.. Alle husker vi vel hvordan det var å lære seg å sykle, mistet sin første tann og ikke minst sitt første kyss.
Tror du en som har jevnlig blitt slått i 16 år husker når hun fikk slått ut sin første tann av far, eller når han knakk hennes første ribben, eller når han kysset henne første gang.... ?  Enten så står det så sterkt i minne at hele livet preges av den første gangen  eller så husker man det ikke da livet har vært preget så mye av slike hendelser at det ikke skiller seg ut mer enn det første glass vannet eller så på tv... Fordi det er helt vanlig å bli slått før leggetid eller bli steng inne når foreldrene skal på byen osv.. Dette er hverdag for noen..Ting oppleves forskjellig, men vold er vold og det er ingen som blir styrket positivt av det. Man får erfaringer, men er de verdt å ta med seg ? Man sier ofte at " jeg er glad jeg opplevde det", men jeg tror ikke noen vil gjennomgå en tøff barndom med vold for muligheten til å komme styrket ut av det.  Hvor mange på "plata" har hatt en tøff oppvekst med bl.a. vold involvert før de shar stukket av hjemmefra og endt opp i dette hardt belastede miljøet ? Ikke alle, men mange. Jeg tenker mye på dette om dagen og blir så sint og frustrert !! Voksne får ikke leke med andres liv på denne måten!! Barn skal få  selvtillit, mestringsfølelse og styrke fra sine foreldre- Uten dette blir livet ikke annet enn noe man skal overleve og komme seg igjennom.. Folk med selvtillit de overlever ikke de lever og nyter, stort sett.. Tenkt at det måtte komme en egen lov i Norge i 2010 som forbyr å slå sine egne barn. Tenk At ikke det er en selvfølge..
Ser eller hører du noe som er misstenkelig, eller fatter du misstanke om at noen er slemme med sine barn ? Ta affære- Jeg vil ikke blande inn barneværndebatten i dag, men uansett- ti bekymringsmeldinger for mye enn en for lite.
Vi har ingen barn å miste...

Krisetelefon for barn TLF 116 111  Åpent fra 15.00 - 08.00 på hverdager


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10005560

6 kommentarer:

Kristian sa...

Du skriver veldig bra, man blir forbannet sammen med deg når man leser din tekst.

Franciskas Vakre Verden sa...

Veldig bra skrevet!

Og det nytter å bry seg. Mange barn har blitt reddet av en lærer som har våget å bry seg eller en nabo som har våget å si i fra om det som mange kanskje vet, men ikke tør å si i fra om.

Vi får ikke tro at noen andre sikkert sier i fra.

Klem F :-)

Marie sa...

Tusen Takk : )

Leste en blogg med statistikker som var veldig interresante. SKal finne den og legge ut linken- Han hadde noen meget gode poeng ( som selvklart starter en alvorlig debatt...) som man kanskje bør tenke litt over..
Enig Francicka - Man må ikke overlate det til andre som tror de overlater det til oss...

Marie : )

Anonym sa...

Problemet er at skremmende mange har blitt utsatt for vold, misbruk og sånt under barnevernets omsorg også....det er mange grufulle historier om akkurat det, og en del erstatninger betalt ut..og er ødelagte som voksne. Det er ikke så rart at mange er skeptiske til barnevernet. Ikke tro at det bare skjedde med barnehjemsunger i gamle dager,- det skjer ennå. Norge er et ræva land på en del områder om man bare begynner å grave litt.

Marie sa...

Anonym:
JEg er enig med deg at det er utrolig mange mørketall , noe som er meget skremmende da de som skal ta over etter et overgrep er overgriper selv. Men som jeg skrev i innlegget er det en annen ( men allikevel samma..) debatt som jeg gjerne drar igang en annen dag.
Det finnes overgripere i hjemmetjenestenm politiet osv, osv, noe som er skremmende med tanke på at de fleste møter hjemmetjesten, politi eller helsepersonell i en eller gang i livet. Hva som foregår på mange gamlehjem tør jeg ikke tenke på en gang. Takk for din kommentar : )

Janne sa...

Sjekk ut denne siden Marie: www.forbarnasbeste.no

Det er en tankevekker for de fleste håper jeg!

Tørr å tenke det værste!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten