Man sier man skal la barn være med å lage mat for å få de til å spise mat. Kjempelurt og jeg praktiserer det her i huset når noe nytt skal introduseres på middagsbordet. Stort sett en bra sukse, men av og til vil hun ikke skuffe meg og sier ."Mmmmm, kjempegodt mamma, men jeg er ikke så sulten jeg, men det var skikkelig godt assa"..hehe..Høffligheten selv ja. Kan ikke prakke alt på disse små heller- men å smake, ja det må man. MEN, så var det disse grønnsakene- elsket og hatet. Et lite ( eller stort..) tips er å bruke samme type taktikk som med nye type middager, man tar barna med ut og plukker grønnsakene man skal spise selv. Dette har vi gjort i fire år på rad nå og det er alltid like stor sukse. Vi startet med mais, så med sukkererter og nå sist- ja da gikk det i både det ene og det andre. Tomter Gård er vår favoritt- herlig familie som står på pinne fra morgen til kveld og alltid med et smil- det liker vi ! Neste gang vi skal ut dit skal vi plukke bønner og tomater. Det er foreløpig ikke Stjernas favoritt- hun spiser brune bønner, men vi skal nok ordne så flere fargerike bønner inntas med et stort smil.
Besøk en går med selvplukk i slutten av august og i september og fyll opp med det som sesongen byr på. Bønner, mais, gulerøtter osv. Utrolig koselig start på høsten og spesielt for barn er dette en genial måte å begynne å spise litt mer av det som finnes på gråden og i naturen. Alt for mange barn spiser for lite grønnsaker, men det skal så lite til..Vi har de siste årene reist med Anette og hennes førsteklassing og det er alltid herlig stemning.NAM!
VIKTIG!
Anette og Emilie leter etter de store og ferdige maiskolbene.
Slik ser en "ferdig" kolbe ut, klar til å plukkes. De er enda større om noen uker..
Stjerna er storfornøyd med de store flotte sukkerertene hun fant.
" Erta, berta sukkererta"nam....
Gulerøtter er viktig. Vi bruker det som basis i morgenjuicen og plukket noen kg.
Denne tror jeg bringer lykke : )
Høygaffel er viktig når man skal jobbe i åkern.. Emilie jakter på gulerøtter som ikke knekker..
Rødbetter er en super kilde til jern og gir supergod smak i juice ( ikke minst farge..)
Etter å ha plukket squash spiser endelig Stjerna dette !
Dette var absolutt ikke den største jeg fant, men var vel den eneste som hadde fått plass på kjøkkenet.
Løk! Stjerna var redd det skulle svi i øynene, men skjønte fort at det kun skjer om man kutter i den.
Løken luktet nydelig og det var barna enige.. ett skritt på vei i riktig retning.
Ser du forandring.....?
Varme griller står alltid klare på Tomter gård- klare til å grille maiskolbene. Her trengs ikke salt eller smør- de smaker fantastisk som de er. Yes- I know, mais er ikke den sunneste grønnsaken, men et par dager i året MÅ dette bare nytes!
Ole Martin Tomter som driver Tomter Gård.
3 kommentarer:
Å så koselig :-) masse god for store og små her!!!
Ja, helt utrolig at dette er noe de fleste sier "ååå går det ann " .. Dette burde ALLE gjøre!!
Så utrolig genialt, skulle ønske det fantes en slik gård her i området også. For en flink mamma du er altså =)
Legg inn en kommentar