onsdag 1. september 2010

Her er noe å tenke på når forkjølelsen ligger på lur..


FARLIGE NATURMIDLER
Jeg er for å ikke fylle kroppen med alskens medisiner- Ikke tok jeg svineinfluensavaksinen og har takket nei til antibiotika de siste årene for både datteren min og meg. Mat er  som medisin og kroppen klarer å renske opp i ganske mye ved hjelp av ro, vann, grønn te og fiskeoljer... Jeg lever fortsatt og er fornøyd slik det er, men skulle det skje noe ille kaster jeg vel inn håndkle. Ikke blir jeg resistent heller noe mange blir mot bla.a. antibiotika ( og det i tidlig alder ). MEN, man skal ikke hive i seg alt fra naturen uten å ha god kunnskap heller. " Men det er jo naturlig jo".. Det er mange ting der ute som er naturlig og som kan ha alvorlige bivirkninger - ta en titt på listen og se om det er noe du kanskje bør tenke over før du innta det. Ja, ja.. Her sitter jeg helt uten stemme, men håper den grønne teen min og et ullskjerf fikser opp i det til i morgen, blir hvertfall ikke Rød Solhatt som "alle" kjøpte på slutten av 90`tallet. Husk igjen at det står ingenting om mengde i denne rapporten så mye av det tror jeg vi fortsatt kan innta uten å bli skremt. Alt med måte og sjekk ut hvilke naturmidler du kombinerer med andre legemidler.


15 naturlegemidler som Verdens Helseorganisasjon (WHO) får flest bivirkningsrapporter på. Rapporten omfatter 18 595 bivirkningsrapporter på naturmidler fra 82 land. 


TEMPELTRE (ginko biloba) 
For bedre blodsirkulasjon, oppkvikking, bedre konsentrasjon.Alvorlige bivirkninger: Forsterket virkning av blodfortynnende medisiner, blødninger, hjerteproblemer, allergiske reaksjoner.

JOHANNESURT (hypericum perforatum) 
Mot depresjon, angst og spenning.Alvorlige bivirkninger: Kramper, blødninger, allergiske reaksjoner. Kan forsterke antidepressiva, blodfortynnende, migrene- og eplilepsimedisiner.

NATTLYS (oenothera biennis) 
Mot leddgikt, PMS, eksem, astma, høysnue, hetetokter mm.Alvorlige bivirkninger: Blødninger, alvorlige kramper, gulsott.


RØD SOLHATT ( enchinacea purpurea)
Mot forkjølelse, stimulerer immunforsvaret. Alvorlige bivirkninger: Opphovning i munn, hals og svelg. Pusteproblemer. Allergiske reaksjoner. Kan forverre sykdommer ved nedsatt immunforsvar.

DVERGPALME (serenoa repens)
Mot prostatabesvært, urinveisplager.Alvorlige bivirkninger: Nyresvikt, gulsott, magesår

PEPPERMYNTE ( mentha x piperita)
Mot luftveisplager, lett hodepine og urolig mage/magesmerter Alvorlige bivirkninger: Pusteproblemer, høyt blodtrykk,alvorlige allergiske reaksjoner, utslett.

LOPPEFRØSKALL (Plantago ovata) 
Mot avføringsproblemer og irritert mage.
Alvorlige bivirkninger: Alvorlige allergiske reaksjoner, pusteproblemer, fortetninger i spiserøret

GRAPEFRUKT ( Citrus x paradisi) 
C-vitamintilskudd mot forkjølelse Alvorlige bivirkninger:  Ulovlige kjemikalier er funnet i grapefruktkjerneekstrakt. Har gitt etseskader i munnhulen. Kan svekke effekt av mange legemidler.

MISTELTEIN (viscum album)
Styrker immunforsvaret, mot kreft, lett smertestillende, beroligende, mot for høyt blodtryk. Alvorlige bivirkninger: Kreftpasienter kan få tilbakefall, viser studier. Hjerte- og karpåvirkning, allergisk sjokk.


MARIATISTEL (Silybum marianum): 
Mot leversykdommer som hepatitt og gulsott, mens-plager, hjerteproblemer og forgiftninger etter f. eks. slangebitt. Alvorlige bivirkninger: Blødninger, økt risiko for brystkreft og livmorkreft, blodsukkerfall.

VALERIANA (Valeriana officinalis) 
Mot angst, urolighet og søvnproblemer. Alvorlige bivirkninger: Hjerterytmeforstyrrelser, hjernen påvirkes, kan gi tåkesyn og hodepine.

GINSENG 
Skal gi mer energi, bedre konsentrasjon, skjerpet hukommelse. Alvorlige bivirkninger: Hjerterytmeforstyrrelser, gulsott. Vitamin C kan forsterke virkningen. Bør ikke kombineres med blodfortynnende medisiner.

KAVA KAVA ROT ( piper methysticum) 
Mot stress, angst, søvnløshet. Alvorlige bivirkninger: Leverskader, gulsott, alvorlige allergiske reaksjoner
Kava
Photo: http://www.oshims.com/
HVITLØK ( allium sativum)
Skal styrke immunforsvaret, forebygge hjerte- og karsykdom, appetittvekkende. Alvorlige bivirkninger: Blødninger, inntak av hvitløk bør derfor opphøre ti dager før operasjon. Allergiske reaksjoner.

KLASEORMEDRUE (Cimicfuga racemosa) 
Mot mens-plager (PMS) og plager i kvinnens overgangsalder. Alvorlige bivirkninger: Leverskader, gulsott. 

(Kilde: WHOS's bivirkningsenhet, som omfatter 18 595 bivirkningsrapporter på naturmidler fra 82 land i periode 1968 til 2007) Data om alvorlige bivirkninger som er mistenkt er hentet fra Statens legemiddelverk, lommelegen.no m.fl.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skal man lissom slutte spise hvitløk og eller ?

Marie sa...

Nei, men om du leser hele artikkelen ser du at et er visse naturmidler i kombinasjon med andre legemidler eller om du har en annen sykdom der det kan forværres- Det er estrakter og pilller det er snakk om hovedsaklig- ikke hvitløken du har i aiolidressingen din...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten