Jeg er ikke glad i pannekaker og synes det er unødvendig mye mel og fanterier i disse flate "kakene". Posevariantene tør jeg ikke se på en gang, så her er kommer da i hvertfall en sunnere oppskrift som er helt perfekt å servere til kidsa når de har med venner hjem etc.
SUNNERE PANNEKAKER
2 dl sammalt speltmel
3,5 dl siktet speltmel
6, 5 dl soyamelk ( eller skummet melk,osv...)
3 økologiske egg
1 gulerot
1 ts LO salt /seltin
1ts fruktose
- Bland sammen mel , salt og fruktose. Rør forsiktig inn melken.
- Rør eggene sammen før de blandes med melkeblandingen. Ikke la blandingen stå før eggene tilsettes.
- Rasp så en gulerot i fine strimler oppi røra. Dette gjør pannekakene noe tykkere og du kan lage små "amerikanske" pannekaker om du vil. Gulroten gir ingen smak.
- La så røren stå i ca 30 minutter før du steker de i en teflon/titanpanne med litt raps eller solsikkeolje.
- Stek opp f.eks mange små pannekaker og server pannekaketårn. Alltid en sukse : )
Røren ser litt "skummel" ut for noen barn, men straks den er i panna ser den ut som vanlige pannekaker..
Ingen spor av gulerøtter eller grovere mel.
Pannekaketårn med "skvosja" bær i mellom hvert lag.
Håper det smaker!
Marie :)
1 kommentar:
Takk for super oppskrift :) Jeg pleier å bruke glutenfritt mel som også funker bra.
Ville byttet ut fruktosen (raffinert og høykonsentrert fruktose og glukose har blitt linket til vekst i kreftceller) og heller brukt xylitol som også har mindre effekt på blodsukkeret.
Supert med oppskrift, vil gjerne ha flere! :D
Legg inn en kommentar