torsdag 12. august 2010

Stor forskjell på helsehysteri og helseindustri !!

" Du må ikke trene for å ha god helse "  
Treningshysteri gjør folk innaktive -
I en kronikk i Tidsskriftet for Den norske legeforening går Åse Bårdsen  og Eline Thornquist ved Høgskolen i Bergen ut mot statlige instanser, medier, instruktører og helsepersonell som formidler et entydig budskap: For å holde oss friske må vi trene enda mer. 
Hentet fra VG i Dag - 12.august 2010


MAKAN! Har da aldri opplevd noe hysteri!!  Noen som kanskje er litt "hysteriske" er de som løper rundt med oransje ballonger og selger helsestudioabonement, eller henger opp store stygge grønne plakater overalt om dagen. Men ærlig talt! Det er stor forskjell på en helseindustri og helsehysteri. Det er da ikke mindre fokus på mote, reiser eller andre ting det ligger store penger i ? Resultatet er at man tror seg til en enda dårligere livstil dersom slike overskrifter blir å finne i avisa. Det er nå konsantert at Fedme er en epidemi og da er det behov for å opplyse folk da. I takt med at junk blir mer tilgjengelig og halvfabrikata ( Fjordlans, GRandiosa osv..) aldri har vært mer poppis, ja da MÅ man ballansere med litt trening da og ikke en tur til puben på 30 min for å ta pils og så ta taksi hjem... Trene først, blid,glad, fornøyd SÅ tusle til Puben.. Ballanse!!!!

Alt er relativt og noen mennesker har rett og slett en ufattelig helsefarlig livsstil, men tror de er sunne- Dette vil bare skape enda fler forvirrede mennesker som tror alt de leser i avisen fremfor å lete opp skikkelig fakta som kanskje en med interesse for trening ville gjort. HVA ER MODERAT TRENING i 30 minutter ?? Dette kommer vel helt ann på om man jobber som  syklende postbud i 8 timer eller er toalettvakt på Oslo CIty. Man har da forskjellig type utgangspunkt og spisevaner som man bør se på FØR man begynner å anbefa 30 minutter for "hvermansen".  En ting er riktig; mange hater å trene i helsestudio, men da hjelper det søren meg ikke med sånne dumme artikler som VG har postet i dag.  Enig med en ting og det er at trening ikke trenger å foregå i helsestudio eller med pulsbelte, men så finnes det andre måter å se på noen av de punktene artiklen tar opp :

1. Menn er totalt hekta på gadgets- Hvis en overvektig direktør på 56 år som ikke har bevegt seg annet enn fra møter, inn i heis og ut på restauranten de siste 20 årene blir motivert til å sykle opp kongsveien av denne pulsdingsen- VÆRSÅGOD!!
2. De fleste som hater å trene i helsestudio har aldri gjort det !! Dette kan jeg si basert på mange hundre timer i året med forskjellige pt-kunder og kursdeltakere. Jeg spør og graver mye - kall det "forskning"..

3. 30 minutter rusletur til Puben har ALDRI sørget for å rydde opp i belastningslidelser i skulderregionen.. Eneste muskelen som får en omgang da er "pubmuskelen" og den er vel ikke noe å trakte etter...

INGEN har noen gang fått sterkere rygg av 30 minutter rusletur til buben eller  forebygget belastninsproblemer i skuldrene og styrket skjellettet sitt der. Vi trenger trykk og belastning                       ( styrketrening )- spesielt de som nærmer seg 40 årene og kanskje aldri har trent særlig får mer og mer behov for dette etter som årene går.  Vi blir jo bare mer og mer innaktive fordi vi har så sabla god comfort rundt oss. Sitter godt i bilen, godt i sofaen og godt på kino.. Ja- han som er bonde og bruker kroppen hver dag eller hun som går 5 km til og fra jobb hver dag har kanskje ikke like stort behov for å trene, men så finnes det faktisk  andre sider ved å trene også. Her kommer et knippe utvalg av sunne treningsformer som er å finne i Oslo og som folk koser seg med å gjøre - Tenk at noen tror at trening bare foregår på helsestudio! Helt ærlig så tror jeg "folket" vet bedre enn dette og at Åse Bårdsen og Eline Thornquist kanskje bør gjøre hjemmeleksa si litt bedre neste gang de uttaler seg...MEN, det er nå meg om da....

Åse Bårdsen og Eline Thornquist : Her kommer et knippe aktiviteter som også er fabelaktig trening som mange mennesker praktiserer hver dag.
Utendørs Boot Camp
Løpegrupper
Padling
Danseskoler
Orientering
Klatring
Freesbee

Har du flere aktiviteter- rams opp : )

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10026500

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten