lørdag 4. september 2010

Late foreldre- SKAM DERE!Det er ikke et valg å komme til verden- Behovene man har som barn er ikke selvvalgt, men noe kroppen gir signaler om og som kommer for en grunn. BEHOV,  = noe man trenger!  Lek er noe som ligger i oss fra mors mage- Hvem har ikke kjent at fosteret i mors liv har slått kolbøtter i magen ? Husker det meget godt og er hundre prosent sikker på at det var lek og IKKE slosskamp med navlestrengen. Delfiner leker med sine barn, valper leker med hverandre, og barn leker med foreldre- Stimulering kalles dette og er nødvendig for at barn skal utvikle seg på  områder som empati, tålmodighet, forståelse, respekt osv.  En ting er å leke med andre barn og la barn finne ut av f.eks konfliktløsning osv på egenhånd, men det er noe eget med at mamma/pappa setter seg ned på gulvet og bygger teppehytte i stua og leker telt-tur eller lar seg bli ansiktsmalt for så å late som det er karneval med musikk og moro fra rom-til-rom. JA, jeg har gjort det selv og kan love stor sukse!! Garantert latter og noe Stjerna husker når hun blir stor. Jeg har mange ganger hørt og observert foreldre si både det ene og det andre som støtter rapporten fra Storbrittania ( artikkel i vg ) der det kommer frem at foreldre kjeder seg mens de leker med barna. Jeg blir flau ! Alle har vært barn- det skal man ikke glemme. Det er noe jeg ofte tenker på , særlig da jeg jobber med barn og får med meg ganske mye på jobb, men også på privaten. For det første- mange foreldre er for lite sammen barna sine- benytter seg av SFO uten å ha behov for det, bruker tv om lokkemiddel til seng, tv-spill som barnevakt osv.. Man kan jo diskutere frem og tilbake det tema der, lar det helst ligge for tror jeg har litt av hvert å si der... eget innlegg en annen gang..
JEg har ofte tipset folk om å gjøre aktive ting med barna sine og fått de dummeste svar tilbake: Er ikke så god på å leke jeg - sliten etter jobb -  det er så tungt å være alenemor - jeg trener så mye så har ikke energi -  har oppgaver å gjøre....osv  Så Dropp rydding,spis mat som gir energi,  skru av tv`n og mobil og LEK da for svingende!!
Det har da ingenting å si om man er alenemor, fantasiløs eller har jobb å gjøre- Jobben til de som er foreldre er å tilfredstille forskjellige behov som bla.a. å leke med sine barn. Jeg har hørt det at barn ofte er fornøyde de så lenge de får se tv eller spille tv`pill eller leke med venner osv- MEn det er ford vi er vanedyr og det betyr da virkelig ikke at barn ikke  har behov for lek med sine foreldre- dette er noe av det jeg fronter mye om dagen. Barn er tilpassningsdyktige, men skal de virkelig godta å tilpasse seg etter foreldres "behov" for alenetid og dataklimpring ?  LEK MED BARNA DINE -  SE DE OG HØR DE! JEg har dansekurs for barn fra 2 år, men sier jeg til de fra 15 måneder- Her må foreldre aktivt delta på kurset og gjøre det samme som barna- Helt utrolig , men mange blir ofte litt flaue- Jeg hopper rundt og gjør ablegøyer og er at ungene elsker det. Det er så moro når foreldrene endelig løsner litt og har det moro på gulvet med ungene. LOVE IT!! Det lyser i øynene på barna når foreldrene virkelig tar av og kommer ut av comfortsonene og inne barnas verden.
Man må ikke ned på kne hver eneste dag, men jeg tror at man må være litt mer kul med barna og kanskje droppe plikter man er på som nødvendig i ny og ne for å gi barn den oppmerksomheten de har behov for. Ikke hver dag,men i ny og ne- Ønsker du å oppnå heltestatur for sønnen din ? Ikke tro du får det av stresskofferten du bærer på eller slipsknuta du så flott knyter, men hvis du lager et stort sandslott med kongler til vinduer og blad til flagg- ja da er du kul da! Prøv å gjøre det samme med trolldeig og lego hjemme så scorer du kanskje enda mer- Ja, ja... Ikke skyld på fantasien hvis du ikke kan leke med barna dine hvertfall- spør de du- de vet hva dere kan leke! Vi har mye å lære av barna vi...

6 kommentarer:

Johanna sa...

Helt enig. Foreldre som setter seg selv og sine interesser før barna er egoistiske og burde ikke ha barn.

Hilde sa...

Jeg lekte mye med barna, og det var jo virkelig artig, enten ute eller inne. Det er med på å styrke familien, mener jeg.
Man er nødt å sette sine behov til side. Virker som en del foreldre ikke er villige til det, dessverre.

Anonym sa...

Må vel si jeg er en egoist... Og jeg skammer meg no sinnsykt... Prøver å tenke etter om moder'n og fader'n kjeda seg mens dem lekte med oss. Men jeg tror ikke dem gjorde det. Kan det komme av at data'n har kommet inn at vi kjeder oss? Jeg vet jeg bruker mye tid foran pc'n.

Har 3 barn. Jente på 7,5 og to gutter på 1,5 og 2,5. Og kan ikke si jeg akkurat har det så morsomt når jeg leker med dem.
Jentungen vil ofte spille spill med meg, men jeg unnskylder med alt mulig rart. Latterlig. Ho vil jo bare kose seg med pappa jo og ha det gøy.
Uff. Sinnsykt. Jeg er nødt til å forandre meg... Husker jo hvor artig jeg hadde det med mine foreldre. Vil at mine barn også skal huske sånt når dem blir eldre.

Marie sa...

Anonym! Du er jo helt rå som ikke sitter og begrunner det med ditt og datt og forsvarer hvorfor du ikke leker med barna dine! Du kan jo lage avtaler med dine barn som du er nødt til å holde så finner du deg lekende med de skal du se. Kanskje du finner noen tips til ting du kan gjøre på nettet- blogger osv.. Ha en fin søndag !

Anonym sa...

Har vært på skogstur med barna i dag! Helt herlig... mange gode samtaler når man kommer seg ut i naturen :-)

Marie sa...

Så deilig! Skogen er best på høsten synes jeg så nå gleder jeg meg til en skikkelig skogstur med Mommy & Me i morgen. Satser på at det blir like flott vær!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten