Ingredienser / Utsyr
- Små trepinner / grillspyd, ca. 10 cm lange
- 6 stk kyllinglår naturell ( eller kyllingfilet...)
- Jerk-marinade:
- 1 stk rød chili
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss finhakket frisk ingefær
- 4 båt hvitløk
- 4 stk rød chili (små thai-chilier)
- 2 stk rød chili til pynt
- 2 ss hakket frisk mynte
- 1 dl soyaolje
- ½ dl soyasaus
- 2 ss honning
- 2 ss limesaft
- 1 ts malt allehånde
- ½ ts malt nellik
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- ½ ts revet muskatnøtt
- Ananas-salsa:
- ½ stk frisk ananas
- 5 ss hakket frisk koriander
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 ss appelsinsaft
- 2 ss brunt sukker
- ½ ts chilisaus
- ca. 1 ts hakket frisk koriander
- 1 stk nektarin
Slik gjør du:
- Legg trepinnene i bløt i en times tid.
- Del kyllinglårene ( jeg bruker kyllingfilet.... ) over ved leddet og skjær ut bena. Bland marinaden og legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har.
- Hakk ananas i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene. Dekk til bollen og sett den kaldt.
- Rull sammen hver kjøttbit og fest med to små trepinner. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne og stek videre i ovnen ved 220 °C i 15 minutter.
4 kommentarer:
Nam nam, må prøves til helgen! Har vært litt "utro" de siste dagene med disse Jillian-treningsvideoene mine, men håper å få med meg tabata i kveld :-)
Ser superdigg ut! Dette vil jeg også lage snart :-) Takk for flott inspirasjon, Marie :-)
Hilsen Anett
Bare hyggelig. Har flere ferdige oppskrifter, bare fikse bilder så kommer de mellom slagene her hjemme : )
Legg inn en kommentar