torsdag 3. mars 2011

Slankepillen som virker !

" Klart jeg skriver ut reductil til deg. Du trenger jo å gå ned i vekt..." 
"Helt utrolig, men sant "sier reklamene og "artiklene" som vi ser i fler og fler  aviser, magasiner og på nett. På Vg.no og Dagbladet.no må de faktisk skrive " Reklame" over disse rubrikkene som er laget slik at leserne tror det er avisene som har laget en artikkel. Alt for å få folk inn på deres nettside hvor det loves et slankere liv på 1-2-3.  Hadde du kjøpt en pakke der det stod  " Slankepiller som er testet på 12 personer og har liten til ingen effekt " ?  Nei, vi liker å tro at det skal hjelpe oss selv om  vi innerst inne kanskje ikke er så lettlurte som produsentene håper vi er. Innerst inne har man kanskje et bittelite ønske om at tvilen skal komme konseptet til gode og at man faktisk er den lille prosenten det muligens kommer til å virke på. News-flash; det virker sjelden uten at du legger om livsstilen eller trener mer eller spiser sunnere enn tidligere samtidig. Jeg tror en placebopille gjør samme effekt.  Ofte er det de andre endringene du gjør samtidig som er avgjørende for effekten. Det værste er når leger skriver ut medikamenter som skal slanke folk - Hallo! Har man gjort seg selv den harme å bli veldig stor pga usunn livsstil- fiks plagene ved å endre livsstilen!  Her er noen av det jeg fant på nett som skal trekke til seg kjøpere med komplekser eller ønsker om "et lettere " liv. 
  • Har forskning på kaffe løst fedmegåten ?
  • Gå ned 2 størrelser på 30 dager!
  • Vekk med fettet og frem med muskler.
  • Få drømmekroppen nå!
  • Få drømmemagen du alltid har ønsket deg uten å trene .
Tenk om det hadde vært mulig- en pille som rett og slett gjorde all den jobben andre gjør gjennom sunt kosthold, trening og aktivitet ? Jeg får mye spørsmål og forskjellige piller på markedet og svaret mitt er det samme hver gang- Prøve i ett år med å legge om livsstilen etter anbefalinger fra kyndig personell. Tren som anbefalt og spis sunt. Dersom det ikke skjer noen forandringer etter ett år ( som i den store sammenhengen er relativt kort tid ) ta kontakt med lege og sjekk hormonnivået ditt. Dersom det ikke har skjedd en forandring på ett år er det nemlig noe som er feil og du vil mest sansynlig få hjelp til å rette på dette. For meg er slankepiller lureri på lik linje med nigeriamail. Man lurer rett og slett folk til å tro at de skal oppnå noe som ikke kommer til å skje. De typene legene skriver ut kan ha en funksjon, emn helt klart på bekostning av flere ting. Jeg kjenner flere som hadde en liten effekt, men samtlige er i dag større enn når de startet på kuren. $$$ sier jeg..
I 2009 gikk firmaet Nuform ut med disse lovordene:
 «Oppnå betydelig vekttap kun ved hjelp av en pille» og «ingen mosjon eller diett er nødvendig». Resultatet ble mange hundre klager på kort tid og en debatt om villedende markdsføring. Forbrukerrådet mottok klager i fleng og tok straks tak i dette og andre produkter på markedet som kunder mente ikke holdt mål i forhold til hva som ble lovet i reklamen. Det ble samme år satt et forbudsvedtak på 400 000,- på villedende markedsføring av Nushape pillene. Vil du lese mer om dette og en bloggers innsats for å få svar på en del spørsmåk rundt bl.a. de "kliniske" studiene de refererer til i markedsføringen,  kan du følge denne linken og lese Nuforms syltynne bortforklaringer. Problemet er i dag at produsenter markedsfører sine produkter slik at det gir oss inntrykk av at produktet er et legemiddel, men i realiteten er et kosttilskudd. Legemidler må godkjennes av legemiddeltilsynet, mens kosttilskudd godkjennes via mattilsynet. Det blir da straks vurdert på helt forskellige kriterier. Ved kjøp av et legemiddel står det alltid en advarsel klistret på om bl.a. hva man ikke skal spise sammen med disse pillene. Slankepiller inneholder stort sett naturmidler og det er dessverre ikke så harmløst som det høres ut som. Naturmidler i kombinasjon med visse type legemdiler kan få alt fra mindre til fatale skader og selv om det er godkjent av mattilsynet . Jeg skal ikke gå inn på utenlandske slankepiller av typen "stack" og Phen-phen, men vil råde alle som vil kjøpe piller for å få smalere midje og tightere lår å heller trene og spise sunnere. Skulle slankepiller ha en effekt finnes det vel ingen klinsiske studier som sier at pillene garanterer varige resultater etter slutt. Hold kroppen i form, beveg deg, spis deilig og sunn mat. Kroppen er et maskineri man ikke skal tulle med, men pleie og behandle med respekt den lille tiden vi har den.
Her finnes det folk som jeg tviler på har brukt slankepiller for å komme i form. Jeg vet en av de ikke trente, bare spiste sunt, men DET er et helt annet tema jeg gjerne skriver om en dag...  
Å spise sunt holder deg ikke unna rulatoren når du blir 80år, men det gjør core-trening... nok sagt.
Ha en strålende dag!! Marie : )

11 kommentarer:

Anonym sa...

Funker disse pillene da ?

Marie sa...

Hvilket piller tenker du på ? Og funker hvordan ?

Marie sa...

At man mister fettmasse ?

Benedicte :) sa...

Ingen som ser ironien??? Haha
Klart det ikke funker... ;)Hadde det vært så enkelt, hadde det ikke vært fatsoer i verden! (jeg er en av dem)

Og uansett er det jo anbefalt og spise sunt å være i aktivitet, slik Aktiv mammma gjør ;)
Nei, desverre... Noen KAN nok gå ned noen kjappe kilo på det, men det er kun vannvekt, og ikke FETT, det man vil bli kvitt ;)

Marie sa...

Takk Benedicte ; )
Vann kan man kvitte seg med ved hjelp av vann.. Og Så mye billigere og da gitt !

Benedicte :) sa...

Haha.. Så nå at du er jo (sannsynligvis) treningsfreak selv, så ;)
Tipper du ikke har problemer med vekt:) (det har jeg)

Benedicte :) sa...

Og nå gikk det opp for meg at du faktisk har bloggen her... Oioioi... LITT treg i dag ;) haha *flau*

Naj, får komme meg på trening, svi av no fett ;) Ingen piller her i hus :D

Ha en fin dag <3

Marie sa...

Benedicte- Jeg har problemer med vekt og hver dag, uke og år er kjempe tøft. For å opprettholde normal vekt må jeg leve ganske strengt til tider og jeg må trene mer enn gjennomsnittet. Dette av mange årsaker, bl.a. hormonelle, men også fordi kroppen har bygd opp en form for toleranse for mye trening. En normal dag for meg de siste 5 årene har innebært dans, stryke, kondisjon med et gjennomsnitt på fire timer, men av og til "bare" tre timer og noen ganger 6, 7, 8 timer..
Så når kroppen da får lavere aktivitet en normalt går den helt i dvale og lagrer alt den kan av energi. Så det å holde fettprosenten nede og magreutenen nogenlunde inntakt ligger det ekstremt mye arbeid bak.. Trener hjemme og / eller på studio og går turer hver eneste dag. Men jeg klager ikke : )
Har en bakgrunn med konkurranseidrett og lite mat gjennom hele tenårene, noe som også ødela mye av den natulige forbrenningen så vekt er desverre noe jeg kjemper med hver dag. MEN, det er en livsstil og på bakgrunn av alt dette kan jeg hjelpe ganske mange og er fornøyd med at jeg har funnet en måte kroppen ser passe grei ut på og holder seg frisk og rask : )) Du får svi i vei og ha en skikkelig fin dag videre!

Benedicte :) sa...

Oi, det er en del trening ja...
Jeg har tatt av 20kg ved å legge om kosten og trene m PT to timer i uka... Jeg HATER å trene, desverre :(
Har lyst til å lære å like, men klarer ikke. Og har ikke styrke nok til å presse meg til å trene oftere. Og det er kun pga at jeg har faste timer hos PT jeg går.. Ellers er det alt for lett å sluntre unna...

Marie sa...

Da tar jeg av meg hatten for deg !
Det er en kjempeinnstas å ta av 20kg og spesielt når man hater trening. Dette er en kvinnegruppe jeg har jobbet endel med og vet at det er kjempetøft. Stå på- du fortjener masse ros! Nå må jeg løpe, men ha en riktig fin dag og takk for at du tittet innom bloggen : )

Benedicte :) sa...

Takk :)
Føler selv jeg har gjort en god jobb :)
Han ennå hvertfall 5 kg så skal av ;)
Blogger som dette er motiverende ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten