Her er oppskriften - enjoy!
- 4 kyllingfileter
- Fersk Champignong
- 1/2 rødløk
- 1 dl cashewnøtter
- 1 stang vårløk
- div grønnsaker etter smak.
Appelsinsausen
- 1 appelsin
- 1SS olje
- 2dl fløte
- 1 SS fersk ingefær
- 3dl hønsebuljong ( helst uten gjær og med redusert salt....)
- 1ts revet appelsinskall
- 1-2 fedd hvitløk
- Legg kyllingfileten i ildfastform. Sprut på en "dæsj" Olje og vann på hver filet og krydre med litt himalayasalt ( eller lo/seltin osv..) og pepper .
- Kutt grønnsaker etter smak i biter og legg i formen ( løk, brokkoli, Champignon, paprika osv..) Sett så inn i ovnen. Stekes på 185 grader i 25 minutter.
- Hell 1 SS olje i en kjele og rasp ingefær, hvitløk og apelsinskallet i oljen og fres sammen i ca ett minutt.
- Bland ut litt buljong i 3dl lunkent vann og hell i gruta sammen med fløte og saften av en stor halv appelisin.
- Smak til med Himalayasalt og pepper og la det stå og småkoke i 10 minutter.
- Så er det bare å servere!
1 kommentar:
Denne sausen var himmelsk! Tror det blir saus til kalkunen på nyttårsaften.
Legg inn en kommentar