fredag 17. desember 2010

Kyllingfilet med ingefær og Appelsinsaus

En fantastisk frisk og sunn rett som passer perfekt nå før ribbe, lutefisk og medisterkaker  inntar spisestuen. Den er rask å lage og Stjerna på 9 år her gav retten terningkast 6. Ikke dårlig..
Her er oppskriften - enjoy!

  • 4 kyllingfileter
  • Fersk Champignong
  • 1/2 rødløk
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1 stang vårløk
  • div grønnsaker etter smak.
Appelsinsausen
  • 1  appelsin
  • 1SS olje 
  • 2dl fløte
  • 1 SS fersk ingefær
  • 3dl hønsebuljong ( helst uten gjær og med redusert salt....)
  • 1ts revet appelsinskall 
  • 1-2 fedd hvitløk
  1. Legg kyllingfileten i ildfastform. Sprut på en "dæsj" Olje og vann på hver filet og krydre med litt himalayasalt ( eller lo/seltin osv..) og pepper .
  2. Kutt grønnsaker etter smak i biter og legg i formen ( løk, brokkoli, Champignon, paprika osv..) Sett så inn i ovnen. Stekes på 185 grader  i 25 minutter. 
  3. Hell 1 SS olje i en kjele og rasp ingefær, hvitløk og apelsinskallet i oljen og fres sammen i ca ett minutt. 
  4. Bland ut litt buljong i 3dl lunkent vann og hell i gruta sammen med fløte og saften av en stor halv appelisin.
  5. Smak til med Himalayasalt og pepper og la det stå og småkoke i 10 minutter. 
  6. Så er det bare å servere! 
For å få en lavkarbovariant ha masse spinat og nydelige grønnsaker til . Selv hadde jeg sopp, løk, vårløk, paprika og Appelsin til, men det smaker sikkert nydelig med en dæsj quinoa ved siden av dersom manøsnker mere karbohydrater.   God Middag!

Blogglisten

1 kommentar:

Trine sa...

Denne sausen var himmelsk! Tror det blir saus til kalkunen på nyttårsaften.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten