fredag 20. mai 2011

Den store frokostundersøkelsen 2011. Slik spiser vi til frokost!

Man skulle tro at ALLE spiste frokost hver dag og at ordene om at det er "dagens viktigste måltid" har brent seg fast hos alle og enhver. Men stemmer dette virkelig ? Den store frokostundersøkelsen utført av Synovate er nå lagt frem og her kommer noen av resultatene : Monkey see, monkey do. Undersøkelsen viser at dersom foreldre spiser frokost, spiser som oftest barna deres frokost.  Det er flere barn av foreldre i parforhold som spiser frokost, enn barn som bor med kun en forelder. 
Hvor mange spiser frokost ?

 • Nesten 8 av 10 spiser frokost hver dag, 5 % spiser sjeldnere enn 1 gang pr måned. 
 • 9 av 10 over 60år spiser frokost hver dag. 
 • 8 av 10 barn spiser frokost hver dag.
 • 68% av voksne spiser frokost hjemme og 2% spiser frokost på arbeidsplassen.
Dette viser et positivt tall - Frokost ER dagens viktigste måltid, det er ingen myte og det er flott å se at så mange spiser og drikker før skole og jobb hver dag. Men hva er det som gjør at det fortsatt er en del av både den yngre og voksne befolkning faktisk ikke inntar dette måltidet ? 
 1. Største andelen av frokostspisere sier de spiser grunnet sult. 
 2. Deretter oppgis som grunn at man spiser da de mener det er en bra start på dagen.
 3. Så er det for å holde energien oppe.
 4. Deretter er det en mindre andel som spiser for å få opp forbrenningen 
 5. Et mindre antall spiser så frokost for at de skal fungere, unngå kvalme, det er en vane, det er hyggelig ( familie ), holder sulten nede frem til lunsj og andre grunner som ikke er oppgitt. 
Spiser du frokost eller er du en av de som ikke orker tanken på mat før lunsjtider ?
Årsaken til at folk ikke spiser frokost (  øverst flest, nederst færrest )
 1. De har ikke matlyst eller er sultne på morgenen.
 2. Dårlig tid (!)
 3. En vane ( uvane...)
 4. Prioriterer å sove lenge
Majoriteten mener det er sunt å spise frokost,  og halvparten av de i undersøkelsen mener melk er en viktig del av dette måltidet. Undersøkelsen viser også det at voksne mener man er en god rollemodell for de yngre ved å spsie frokost og at det er viktig for vår konsentrasjon. 
Spiser du frokost og hvorfor ?
Så HVA spiser Kari og Ola Nordmann til frokost i Norge i dag ?  Undersøkelsen viser at det er Brød, grove rundstykker og deretter knekkebrød/ fiberrik/rugsprø som er det mest spiste til frokost ?
Er du en "Engelsk Frokost" type , eller mer melk og brød ?

I 2008 ble det gjort en undersøkelse av 15 000 femåringer i England. Der kom det frem at dersom femåringer spiser frokost er man langt mindre utatt for overvekt og fedme i senere alder.  DÉT er en stor grunn til å være et godt forbilde for barna sine det!! Det kommer nemlig frem at barn som ikke spiser frokost spiser oftere mellom måltidene og har større trang til å spise søtsaker.  I samme undersøkelse kom det frem at barn av foreldre uten fast jobb så er  det tre ganger så str sjanse for at barna ikke spiser frokost i hjemmet som de som har foreldre i jobb.  

Kilder : oppdateres snart.

1 kommentar:

it's training sa...

Jeg spiser helt klart frokost! Er veldig glad i måten å starte dagen på, og hva jeg spiser på morgenen bestemmer resten av dagen. F.eks fungerer jeg ikke noe godt på mye fett osv, som english breakfeast. Men knekkebrød eller kornblanding gir meg perfekt med energi! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten