fredag 27. januar 2012

Da har vi funnet navnet til våre lille prinsesse. 
Det blir Elita Marie.  


Lille Elita måtte bli en hel uke gammel før vi fant det riktige navnet. Vi har en stund før hun ble født hatt flere navn klare, men vi følte at vi måtte møte det lille vidunderet før hun fikk navn. Så når hun ble født testet vi ut de alternativene vi hadde. Da merker man ganske fort om det stemmer eller ikke med navnet.. Litt sært å kalle henne litt forskjellig, men hun skal tross alt leve med dette navet i mange, mange tiår fremover. 
Vi har ikke latt oss påvirke av hva andre mener om navnet. "Stjerna" heter jo Stella (Stella Marie..) og jeg fikk veldig mange rare tilbakemeldinger når jeg døpte henne dette for 10 år siden. I dag er det dobbelt så mange som heter Stella og folk stusser ikke lenger når de hører det.  Josephine, Matilda og Elita var de navnene det stod i mellom denne gang og etter en uke var det ingen tvil. Hun er en liten Elita, ingen Josephine eller Matilda og både Stjerna, Espen og jeg var helt enige.  
Vi kjenner heller ingen som heter Elita og det betyr litt for meg. På danseskolen hvor det er flere hundre barn som danser føler jeg at jeg har et forhold til de fleste navn og det ville bli rart å kalle henne for noe som en eller fler av jentene  der heter. Jeg ville heller ikke kalle henne noe som vennene til Stjerna heter. Så da var det genialt å titte litt på navn fra utlandet som ikke er på navnetopp i Skandinavia. Så da er det vel bare å ringe kirken da for nå er vi klare for å stelle i stand dåp om noen få måneder.


For de som ikke har hørt navnet før: 
  • Elita kommer fra Latin-Amerika, men også mye brukt i Frankrike.
  • Elita kommer av det Latin-Amerikanse navnet Carmelita.
  • Navnet betyr " Den utvalgte" og "bevinget". Den utvalgte med vinger.. lille engelen vår : )
  • Det finnes 29stk som heter Elita i Norge...  frem til nå da vårt lille vidunder også skal bære navnet.

4 kommentarer:

Monica sa...

Flott navn og vakker liten skapning. Gratulerer så mye, barn er livet!

Anette L. sa...

Stella og Elita, to vakre navn til to vakre jenter!!!

Camilla sa...

Et nydelig navn til den nye prinsessen. Flott valg.

Marie sa...

Tusen takk skal dere ha!! Fortsatt god helg : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten