fredag 13. august 2010

Chai Latte og Japansk sesambiff.Photo: Beate Sundstrøm
Vi har denne uken intensivert treningen av "flinke-gutter-kan-være-hjemme-alene " treningen. Dette innebærer at vårt yngste tilskudd på fire ben kan klare seg alene mens vi er ute, på jobb osv. Grensen har vært på en time, men nå begynner han å bli tryggere så da fyrer vi løs på litt lengre økter. Vi er nå på 90 minutter alenetid og skal teste ut tilsvarende i morgen. Målet er 3 timer til tirsdag.. Sakte , men sikkert.. Jeg går mye tur med Gizmo, og Stjerna går ofte sammen oss, så når vi skulle gå uten Gizmo fant vi ut at turen skulle gå til Kafeen på Sæther. Stjerna kunne velge det hun ville og da falt valget på Chai Latte med Soya melk -( Det var presis det hun ba om )  Unektelig god smak denne lille frøkna! Det var noen store kaker der, men hun var klar i sin sak ( stolt mor..hehe ).
   
Dette er det beste hun får, men det er ikke noe hun får ofte da  det er bonus i hverdagen jeg ikke vil hun skal bli lei. Hun blir ekstremt fort matlei så det meste må varieres ofte for at hun ikke skal miste lysten p mat og drikke. Jeg er mere fan av Ris-melk enn soya melk til barn, men dette har de sjelden på kafe så da ble det soya. Det er noen ting med soyamelk man skal tenkte litt på. Overkonsum er ikke bra og noen anbefaler ikke soyamelk til barn under tre år og noen strekker seg så langt som fem år. Stjerna har siden hun var fire-fem år fått soyasjokolademelk en og annen lørdag.Den fra ALPRO er kanongod. Jeg har foresten oppskrift på hjemmelaget Chai med Soya. Utrolig god som jeg har fått av Anna fra Annas Yoga som har jobbet litt på den lille the-butikken på Majorsta..(står helt stille hva den heter...the-hset ?). Skal legge den ut snart. Chai teen var et flott mellommåltid for oss begge før vi handlet inn litt skinkebiff til vår lille japanske skinkebiff-middag..Vi kan "skjeie" litt ut i blandt her i familien som alle andre, men en ting er hellig her i huset og det er middagen! Det er sjeldent noe "crap" da jeg mener frokost og middag bør være hellig.. 

Jeg bare elsker rød Quinoa, det MÅ inn i alle hustander - så utrolig digg!  Selve skinkebiffen er marinert med chili og olje og "lakket" i sesamfrø. Da blir det litt mer crispy .. Personlig synes jeg svin sjeldent  er veldig godt, men det er vel fordi jeg har spist mest kylling, fisk og kalkun de siste 15 årene. 


Vi elsker grønnsaker her i huset så en skikkelig god chiliblanding må til ved siden av Quinoa og frisk salat. Denne blandingen er super , litt sterk til barn, men da kan man lage en tilsvarende uten chili til de. 

Saltredusert Soyaolje
Frisk Champingong
Evt Chittake Sopp
Brokkoli ( ukokt )
 Frisk Chili 
Paprika 
Rødløk 

Alt Kuttes opp og freses i pannen med litt sunn planteolje. Om man slenger i litt creme Fraiche blir det en annen nydelig smak. Her var det tomt for det så vi tok litt kesam "on the side".

Nå er klokken langt på natt.  Jeg vet det er sent og langt fra sunt, men har jobbet i mange timer, hatt møte med instruktørene og vært i Camillas begravelse så da er det godt å skrive litt og bare være alene med mine tanker .. Sov godt 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oppskrift!

Marie sa...

PÅ hva da ? Chai?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten