tirsdag 1. mars 2011

Fakta og råd om juicing.

Jeg fikk spørsmål på bloggen i går angående ferskpresset juice og tenkte derfor skrive om nettopp dette. Juice er utrolig næringsrikt og man får i seg langt mer enn fem om dagen om man velger de rette ingrediensene. Datteren min er ikke glad i tomater, men i juice kamufleres smaken og hun drikker det mer enn gjerne. Super måte å få i seg masse antioksidanter og nyttige næringsstoffer. 
Forskjellen på juicer ( saftpresse ) og blender. En juicer presser saften ut av frukt, bær og grønt samt skiller skall og fruktkjøtt i egen beholder. En blender blander alt sammen til en "grøt". I en blender kan du fint tilsette tilskudd som hvetegress, chlorella og f.eks phsyllisfrø, olje, yoghurt osv i en og samme omgang for å få en "Smoothie".I en juicer tilsetter man  f.eks tilskuddede direkte etter at saften er presset ut av frukt og grønt og rører rundt før man intar drikken direkte.

"Havresmoothie" 
Type juicemaskin / saftpresse  har mye å si når du skal lage juice. Det er viktig at den er kraftig og bør ikke ha mindre enn 750 Watt. Helst mer.

Hva kan juices ? 
Det meste kan juices, men det finnes noe du absolutt ikke bør ha i juicen din. Avokado, banan og sitrusskall er noen av de. Vil du ha næringen fra skallet kan du raspe den fargede delen av skallet i juicen etter at den er presset ut.
  Tips : Noen ting er dumt å ha i juicepressen før annet og bør derfor taes i til slutt. Dette er f.eks ingefær og stangselleri. Dette er mat som er satt sammen av mange tynne små "tråder" og tetter igjen hullene der juicen skal presses ut. 
  Knivbladene tette etter å ha hatt i stangselleri og ingefær i juice.
  Hvordan holder juicen seg best ? Juicen mister mange av sine flotte næringsverdier bare minutter etter at den er presset. Drikk juicen så fort som mulig og hell evt restene i en luft-tett beholder. Jeg har funnet en flaske til bare 19,- på IKEA. Fyll opp beholderen så mye som mulig. Fyll på iskaldt vann dersom det er lite juice igjen, nesten så det går over tuten. Da presser du mye av liften ut og juicen holder seg lenger.
  Etter ca et døgn er juicen mye mindre næringsrik, men fortsatt bedre enn det man kjøper på kartong. 

  Avfarging av juice : Juicen mister den friske fargen etterhvert, ha i sitron for å unngå dette til dels. "Avfargingen" er naturlig og ikke farlig. Mat som beholder sin opprinnelige farge er oftest tilsatt usunne e-stoffer. 

  Gode baser i juice. 
  • Grønne epler
  • Økologiske gulerøtter
  • Bladspinat
  • Ingefær
  • Sitron / lime
  Lykke til med juicing. Detoxing med juice er sunt og godt - mange flotte oppskrifter på nett.
  Du finner flere juiceoppskrifter her.

  Ingen kommentarer:

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  Blogglisten