onsdag 23. januar 2013

Kortisol... noen som kjenner seg igjen ?

multi-tasking mom mommy motherhood doing it all weights fitness exercise baby diapers cell phone laptop working cooking eating sleeping cleaning sahm stay at home mom busy stressed add attention deficit disorder
Levere i barnehagen, rekke bussem,  levere på fotball, hente på svømming, lage middag, legge babyen, svare e-postene, innkjøp, betale regningene, ringe venninden, rekke treningen, kose med mannen, bli ferdig med boken, skifte sengetøy, male gjerdet, huske foreldresamtale og hvertfall se fresh ut, blid ut, opplagt og glad ut !!!!!!!

Har hatt Mommy & Me på Step Up  i dag og snakket litt om dette med kortisol og hvor  kjipt det hormonet er om man får høye verdier i kroppen av dette. Kortisol kan nemlig både bryte ned muskulatur, ødelegge for forbrenningen og immunfrosvaret vårt. Dette hormonet gjør en bra jobb i kroppen vår ved å gi oss det lille "ekstra" når vi trenger, men dessverre kan det bli litt mye av det gode noen ganger. Godt eksempel er jenter som stresser veldig med å bli tynne, som trener og trener, spiser alt rett, men allikevel ikke kommer i toppform. Mange tenker nemlig så mye på hvordan man ser ut, eller hvordan man vil se ut at kroppen tar det som stress, og stress fører fort til for mye kortisol i kroppen som igjen skader kroppen. At stress er negativt for hjertet er en kjent sak så nå som du har enda flere, gode grunner for å ikke stresse så er det vel bare å la være da ; )
 Nøkkelen kan for noen være  å stå opp før så man får tid til mer og planlegge uken litt bedre. Det har hvertfall hjulpet meg.

Ha en glad dag  :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten