lørdag 4. september 2010

Sunn Moussaka til fire.

Jeg elsker Moussaka, men da bør det være hjemmelaget. Det er i grunn en rett med masse fett og i norge er det vanlig å slenge på hvit sau og potet i tillegg, noe som gjør det ikke bare fettrikt, men veldig sukker/karbohydratrikt også.Glad i Moussaka, men vil unngå for høyt inntak av kcal ?                            Prøv denne da vel ! Nydelig!

       Ingredisenser
400 g squash
300- 400 g aubergine
2 SS olivenolje
400 g karbonadedeug eller lammekjøtt
1  løk
2/3 fedd hakket hvitløk
3 gulerøtter
Chili etter ønske
1-2 stenger stangselleri
Oregano
100g feta i blokk                                                                                                                                   
1 boks hakkede/hermetiske tomater.
Gresk salat ( Ikke krutonger og saus...)
Rucolla, salat, tomat, oliven, frisk rødløk, fetaost,
Skjær aubergin og squash i skiver, pensle dem med olivenolje og sprinkle over seltin og litt pepper. Stek det så på bakepapir  i 8 - 10 minutter på 200 grader. Hakk løk/hvitløk, og stek det lett sammen med det i oljen sammen med kjøtt , guelrot og selleri. Hell over  hakkede tomater og ha oppi krydder. Legg annenhvert lag med  skiver av Aubergin / squash og  kjøttsausen ( som lasagne). Spre knust feta over retten. Stekes i ca 20 minutter o p200grader ( steketid avhengig av ovn -kan gå noe raskere ).

6 kommentarer:

Anette sa...

Dette hørtes utrolig godt ut! Skal prøves når jeg klarer å gape litt mer enn det jeg kan nå :-)

Marie sa...

He-He.. du får ta det i stavmikseren da veit du ; )

Anonym sa...

Den så god ut :-)

Katia sa...

Den smaker veldig godt. Prøvde den i går. Takk for gode opprskrifter:-)

DU er unik og jeg er glad for at jeg ble kjent med deg.

Silje Anette sa...

Grisegodt!
Jeg fant denne bloggen på "slump" når jeg søkte på mousaka. Laget den nå og det er jo nydelig. Nå kommer mannen snart hjem og regner med han er like enig.

Anonym sa...

Digg å slenge med en hvit sau da 😂😂😂😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglisten