lørdag 10. mars 2012

Rask vårtrening med barnevogn.

Det er så rart å trene med min egen barnevogn igjen. Nå har jeg trent andre mødre med barnevogn siden 2007 og nå er jeg her med min egen. Utrolig moro ! I dag  løp jeg litt intervaller og powerwalket i 45 min, men da ville ikke Gizmo mer....  Etter å ha gjort en million utfall og løpt rundt på Nordstrand fortsatte jeg med litt øvelser hjemme i minihagen vår.. Har et kraftig kalorioverskudd fra helgen og tipper gårsdagens treningsøkt bare tok halvparten av overskuddet haha..   Øvelsene er enkle og passer bra de første ukene etter fødsel ( og for de som ikke har født..). 
Bilde #1 &  #2  Knebøy med vogn. Start med vognen intill magen, rett i ryggen. Skyv den frem samtidig som du senker hoftene mot bakken. De første 3 månedene etter fødsel bør man ikke ta de dypeste knebøyene. Jeg anbefaler ikke å gå lenger ned enn jeg gjør på bilde # 2. Dette har med både buk og knær å gjøre.En perfekt knebøy har tyngden bak på helen, hele fotsålen i bakken, skuldrene godt bakover, og magemuskulaturen "inne".Gjenta øvelsen hurtig med god kontakt med magemusklene. ANTALL: 15 x 3  + At jeg avsluttet  med ett sett der jeg holder. 

Bilde #3. I mellom hvert sett tar jeg ikke pause, men går rett over på litt leggtrening. Opp og ned på tærne, med magemusklene godt inne i tempo. 
Utføres i 45 - 60 sekunder for deretter å gå over på knebøy igjen. 
  Bilde#4. Skulder / Arm. Før vognen til siden, stå på tærne for å få enkel effekt på coremusklene. Jo mer krunglete underlag du har jo tyngre er øvelsen og det beste er å stå i en oppover/nedoverbakke. Husk å bytte side. Utføres i  60 sekunder på hver side. 
   Mellom bilde/ øvelse 4 og 5 gjorde jeg tre runder med 15 push ups og tre runder med broen (bridge).

   Øvelsene over er et enkelt, lite program som passer perfekt før eller etter en cardioøkt med vognen.  Ha en deilig treningsøkt !! 

   2 kommentarer:

   Heidi sa...

   Spreka!

   Florisa sa...

   Takk for treningstips, må prøves!

   Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
   Blogglisten